До неотдавна децата не се съмняваха в приказката за Дядо

...
До неотдавна децата не се съмняваха в приказката за Дядо
Коментари Харесай

Как да отговорим на странните детски въпроси за Дядо Коледа

До наскоро децата не се съмняваха в приказката за Дядо Коледа, който влиза през комина и оставя подаръците под елхата, а след това изчезва с шейната и правилните си елени в звездната нощ. Но в наши дни тази история стартира да губи своя сексапил и пламенните усмивки на децата отстъпват на въпросите и подозрението.

Дали е редно да отнемате детската им религия в положителния дъртак, като им кажете, че в действителност вие оставяте подаръците под елхата? Или би трябвало да продължите да ги убеждавате в легендата, с вярата подозрението им да се изпари, питат се сътрудниците от Мениджър нюз.

Д-р Ребека Чикот, съосновател на The Essential Parent Company , дава положителни препоръки по какъв начин да отговорим на някои от най-чудатите и настойчиви детски въпроси:

Защо Дядо Коледа не става на въглен, когато влиза през комина?

„ След 5-ата си година дребните нормално стават доста любопитни и стартират да мислят разумно, заради което стартират да задават все по-сложни въпроси. В тази обстановка считам, че би трябвало да запазим загадката.

Разкажете им история от вашето детство или си измислете нова. Използвайте въображението си. Бихте могли да обясните, че Дядо Коледа пътува през разнообразни измерения. Реагирайте съгласно възрастта и темперамента на детето си “ .

Ако Дядо Коледа съумява да мине през комина, за какво и крадците не го вършат?

Опитайте с: „ Обикновените хора не могат да слязат през комина, без да се наранят, само че Дядо Коледа е специфичен. “

Как Дядо Коледа носи дарове на хора, които нямат комин?

„ Ние също нямаме комин, само че Дядо Коледа употребява магия, с цел да се телепортира вътре в къщата. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР