До неотдавна дали прозорецът да е отворен или затворен по

...
До неотдавна дали прозорецът да е отворен или затворен по
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако спите на отворен прозорец

До наскоро дали прозорецът да е отворен или затворен по време на сън, беше въпрос на персонални желания. Във времето на новия ковид обаче този избор може да се отрази на здравето ни, заяви в. " Дейли мейл ".
Според отчет на консултативна група към английското държавно управление излагането на аерозоли понижават на половина, когато вентилацията се удвои. Това лимитира риска от COVID-19. Съветът важи изключително в случай че спалнята се споделя.
Проф. Линда Боулд от Единбургския университет твърди, че проветряването на стаите снижава толкоз значимо риска от болест с новия ковид, че на него би трябвало да се натъртва не по-малко, в сравнение с миенето на ръцете и спазването на отдалеченост.
Отворените прозорци през нощта освен понижават количеството на циркулиращите вируси, само че и способстват за по-добър сън, акцентира проф. Шон Фицджералд от Кембриджския университет. Доказано е, че това покачва и способността на децата да се концентрират и учат.

Непроветрените стаи способстват и за утежняването на когнитивните качества на възрастните, сподели проучване на експерти от Харвардския университет, оповестено през 2015 година
През зимата е най-добре да се отваря горната част на прозореца. Причината е, че студеният въздух е по-плътен от топлия и пада постепенно надолу. Така и човек не усеща внезапен студ от влизащия въздух.
През деня, в случай че не желаеме да държим непрекъснато отворен прозорец, е задоволително да проветряваме по пет минути на всеки час.
Отвореният прозорец през нощта обаче не е потребен за всички. Възрастните и хронично болните би трябвало да спят при температура най-малко 18 градуса Целзий, тъй като другояче могат да се появят проблеми поради свиването на кръвоносните съдове - увеличение на кръвното налягане, тромби, дихателни усложнения. Това важи и за хората с астма.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР