До момента за възстановяване на разрушенията в Хитрино са изхарчени

...
До момента за възстановяване на разрушенията в Хитрино са изхарчени
Коментари Харесай

Нито едно семейство в разрушено Хитрино не се е завърнало в дома си, съмненията за корупция не спират

До момента за възобновяване на разрушенията в Хитрино са изхарчени малко над 7 млн. и 260 хиляди лева Това демонстрират сметките година след нещастието. И тук идва разделянето – съгласно част от жителите тези пари не се разпределят вярно, а механизмът, който дефинира кой какъв брой да получи, е неправдив.За изразходването на средствата дава отговор локалният публичен съвет, който взема решения за разпределяне на средства въз основата на три съществени групи – тези, чиито къщи са съборени или подлежат на срутване получават най-вече пари, втората категория са тези с частични опустошения, а третата – къщи с по-малки провали.
Въпреки това доста от жителите на Хитрино към момента не могат да схванат тъкмо по какъв метод се правят оценка вредите и на какъв принцип се получават помощите.
Не раздаваме парите по симпатииГодина след нещастието жителите на селото са разграничени поради метода, по който се раздават помощите, споделя кметът на Хитрино.
От публичния съвет са безапелационни, че макар компликациите и проблемите, които има при работата им, злоупотреби със средствата няма. Жителите на селото получиха и подаяние от Камарата на строителите – към този момент са издигнати 10 къщи за най-пострадалите при нещастието. Новите здания дават отговор на всички модерни стандарти и условия. В момента в селото се строят още 14 къщи, а поправки се правят на десетки други. Въпреки тези старания обаче, към момента нито едно семейство не е завърнало в дома си, а има и такива, които ще прекарат и тази зима в обезпечените от страната фургони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР