До момента спасителната операция за кораба Вера Су, който заседна

...
До момента спасителната операция за кораба Вера Су, който заседна
Коментари Харесай

Два милиона лева са разходите по спасителната операция за кораба Вера Су

До момента избавителната интервенция за кораба " Вера Су ", който заседна край Камен бряг на 20 септември, коства към два милиона лв., заяви пред публицисти служебният министър на превоза Христо Алексиев. Той посочи, че идната седмица тези разноски ще бъдат предявени към застрахователите.

По думите му, страната има подготвеност да предяви иск. " Корабът ще е една спомагателна гаранция, че всички разноски на страната ще бъдат покрити ", изясни Алексиев.

Собственикът се отхвърля от плавателния съд, само че ние желаеме документално удостоверение за това, уточни той: " Има процедури, които би трябвало да се извървят. Това е юридически въпрос, само че сме подхванали стъпки, с цел да придобием собствеността върху плавателния съд “. Възможно е в един миг плавателният съд да бъде продаден, с цел да може страната да си възвърне разноските.

Той заяви още, че корабът " Вера Су " е изместен в " Терем-КРЗ Флотски боеприпас ", с цел да може да бъде закърпен и подложен на пристан. Причината за това е, че сега той генерира спомагателни разноски за страната по източването всеки ден на вода от него.

Търговският транспортен съд " Вера Су " с екипаж от девет души заседна край крайбрежията на Яйлата, до момента в който плаваше под панамски байрак и превозваше торове. На 26 септември способените държавни структури започнаха дейности за освобождение на плавателния съд. Корабът беше укрепен, а горивото - източено. Екипажът напусна плавателния съд на 6 октомври, а в края на месеца беше извършена комплицирана избавителна интервенция за изтеглянето на кораба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР