До момента са евакуирани над 1000 наши съграждани от Украйна.

...
До момента са евакуирани над 1000 наши съграждани от Украйна.
Коментари Харесай

Над 1000 българи са евакуирани досега от Украйна

До момента са евакуирани над 1000 наши съграждани от Украйна. Те са пристигнали с рейсове и личен превоз. Това съобщи Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи, на чуване в Комисията за българите в чужбина:

Кондов посочи, че се работи по извеждане на хора по вода от Одеса към Румъния. Автобуси със 120 места се приготвят да тръгнат, с цел да доведат в България достигналите до прилежащата страна.

Продължава и локализирането на лица, изявили предпочитание да се изтеглят. Предвижда се в допълнение изпращане на чиновници на Външно министерство по граничните пунктове, с цел да подкрепят процеса на посрещане.

За да се обезпечи престоя им тук обаче, са нужни законови промени, уточни ръководителят на дирекция „Политически въпроси“ Мая Добрева във връзка терзанията на неправителствени организации и хотелиери за издръжката на приютените украински жители:

Обмисля се вид при приемане на статут на бежанци или на краткотрайно пребиваващи в България посредством Бюрата по труда украинските жители да получават помощи, добави Добрева.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР