До месец съдът трябва да вземе решение по делото, заведено

...
До месец съдът трябва да вземе решение по делото, заведено
Коментари Харесай

Съдът решава до месец по делото "Йончева срещу Борисов"

До месец съдът би трябвало да вземе решение по делото, заведено от Елена Йончева против Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, оповестява Дарик. Журналистката и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия съди премиера поради негово изявление от предизборно събитие предходната година, в което твърди, че страната платила милиони за нейните филми.

Въпреки че репликата бе необятно отразена от медиите, отбраната и досега претендира, че Борисов не я е казвал. Видео от предизборното събитие не може да бъде намерено и на формалната Фейсбук страница на премиера, където нормално се качват неговите изяви. Това провокира разногласия през днешния ден сред юристите на двете страни дали видеото е било изтрито или изобщо не е било качвано.

"Ако продължи, да каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа по какъв начин бяхме принудени милиони да платим за нея, с мъж министър председател тогава " - изявлението на Борисов е от предизборно събитие в Бургас от март 2017 година. Телевизионен репортаж с въпросната имитация бе излъчен и през днешния ден в правосъдната зала. Според отбраната на Борисов обаче сходни видеа не може да се одобряват за доказателства, защото са обработвани.

Пълни видеа от изявите на Борисов нормално могат да се намерят на неговата Фейсбук страница. Видео от Бургас обаче там няма. На предходно съвещание шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов съобщи, че видеото евентуално въобще не е качено поради неприятно качество или мудна интернет връзка в залата.

На днешното съвещание обаче бе разпитано вещото лице Даниела Събева, която съобщи, че публикация от уеб страницата epicenter.bg съдържа отпратка към видео от събитието, качено точно на Фейсбук страницата на Бойко Борисов. Близо седмица след публикуването на публикацията обаче линкът в нея към този момент не работел и изписвал, че видеото е недостъпно.

Според отбраната на Борисов обаче няма никакви доказателства, че въпросното видео е било от Бургас и че въобще е оповестено от формалната страница на премиера, а не от някоя от многото подправени такива.

Днес съдът даде две седмици на двете страни да дават писмени отбрани, като до месец съдът би трябвало да излезе с решение.

Искът на Йончева е за нанесени неимуществени вреди за 20 000 лв.. Ако завоюва, журналистката даде обещание да даде парите за щедрост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР