До края на юли си поставяме срок да бъдем готови

...
До края на юли си поставяме срок да бъдем готови
Коментари Харесай

До края на юли ще е готов законопроектът за хората с увреждания

До края на юли си слагаме период да бъдем подготвени с правенето на Закона за хората с увреждания, който да включва и персоналната помощ. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред публицисти.

„ Сутринта имах среща с представители на майките, на която обсъждахме вероятни дейности за решение на казуса, като диалогът беше главно върху тематиката за персоналната помощ, която те желаят да бъде регламентирана със независим закон. Нещо, което, не беше подкрепено предишния вторник от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Моето предложение и гледище пред майките беше да продължим да работим в законово регламентиране на тази персонална помощ в двата проектозакона, които МТСП приготвя ", сподели Петков, представен от " Фокус ".

По думите му единият закон е за хората с увреждания, а другият - за обществените услуги. Петков разясни, че представители на майките са включени в работната група по Закона за хората с увреждания и следва в четвъртък последващо съвещание, на което да се дискутира главата за социално-икономическата поддръжка на хората с увреждания.

„ В рамките на общия метод да решим въпроса с персоналната помощ “, съобщи министър Петков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР