До края на тази година в 14 общини с високо

...
До края на тази година в 14 общини с високо
Коментари Харесай

Нова програма за заетост ще осигури работа на 830 души от Северозападна България

До края на тази година в 14 общини с високо ниво на безработица от областите Враца, Видин и Монтана ще бъде осъществена пилотно новата Национална стратегия за образование и претовареност " Работа ". Това реши на днешното си съвещание Министерският съвет.

Програмата беше включена от кабинета и в Националния проект за деяние по заетостта за 2017 година По нея към 830 безработни ще бъдат наети на работа в интервала от септември до декември. Тя обгръща общините Ружинци, Якимово, Хайредин, Димово, Борован, Вълчедръм, Чупрене, Бойчиновци, Медковец, Макреш, Криводол, Грамада, Чипровци и Брегово.

По новата стратегия ще се обезпечава заплата за цялостен или повърхностен работен ден. Безработните ще бъдат наемани за ремонт на публични здания, комунално-битово обслужване, поддържане на недвижимо културно завещание или оказване на услуги на популацията. Приоритетно ще се включват и дълготрайно безработни, безработни младежи, както и безработни, които получават обществени помощи или са с главно и по-ниско обучение и без професионална подготовка.

Работодатели по програмата могат да бъдат частни компании, общински администрации и предприятия, обществени предприятия, както и неправителствени организации. Те ще получават средства за трудовите хонорари на наетите и дължимите осигуровки за сметка на работодателя.

Програмата ще се финансира с 2 млн. лева, които са обезпечени от оптимизация на бюджета на Министерството на труда и обществената политика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР