До края на седмицата в домовете на самотно живеещи и

...
До края на седмицата в домовете на самотно живеещи и
Коментари Харесай

Датчици ще предупреждават за пожар в домовете на възрастни хора в Кърджалийско

До края на седмицата в домовете на самотно живеещи и мъчно преносими възрастни хора в област Кърджали ще бъдат инсталирани 105 пожароизвестителни сензори, които реагират при пораждане на условия за пожар. Това съобщи на нарочна конференция, обвързвана със Седмицата на противопожарната сигурност шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Сергей Заимов.

Кърджали

Той изясни, че изборът на хората, в чиито домове ще бъдат инсталирани сензорите, ще бъде координиран със обществените служби в региона.

По думите му сензорите реагират на пушек, като издават тревога, задоволително мощна да разсъни жителите на дома, даже съседи през няколко къщи.

Поставянето им няма да е еднократен акт. Такива ще бъдат инсталирани по домовете на възрастни и мъчно преносими хора и по коледните празници, сподели комисар Заимов.

Той изясни, че средствата за закупуване на оповестителните сензори се дават от регионалния шеф и кметовете на общини. Единичната численост коства сред 15 и 45 лв. като това са цени преференциални за Пожарната, а продължителността на живота им е най-малко 10 години, сподели още комисар Заимов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР