До края на седмицата ще започне процедура за обновяване на

...
До края на седмицата ще започне процедура за обновяване на
Коментари Харесай

Здравната каса ще обнови списъка на покриваните от нея лечебни храни

До края на седмицата ще стартира процедура за възобновяване на листата с диетични храни за специфични медицински цели, които се заплащат изцяло или отчасти от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Решението е на Надзорния съвет на касата.

Целта е да се обезпечи достъп и да не бъде прекъсвано лекуването на хората, нуждаещи се от диетични храни за специфични медицински цели, показват от касата.

Преди две седмици се разбра, че поради нормативен пропуск навършилите 18 години не могат да получават по линия на здравната каса някои медицински произведения и диетични храни.

Към момента за медицинските и други услуги по текстове от Закона за здравето НЗОК заплаща за деца лекарствени артикули и диетични храни за специфични медицински цели, отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. След като те навършат 18 години обаче, няма планувана правна опция за възнаграждение на лекуването от страна на касата. Изключение е направено единствено за децата с онкологични и онкохематологични заболявания, чието заболяване и лекуване е почнало преди навършването на 18 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР