До края на седмицата ще стане ясен новият механизъм, по

...
До края на седмицата ще стане ясен новият механизъм, по
Коментари Харесай

До дни ще е ясен новият механизъм за Covid-компенсации на работната сила

До края на седмицата ще стане явен новият механизъм, по който страната ще заплаща обезщетения на служащи, наранени от затварянето на стопански браншове. Социалният министър Деница Сачева уточни, че този път няма да се употребява схемата 60 на 40 и бизнесът няма да има самоучастие.

" Единият вид, по който работим, е предоставяне на двойно обезщетение за безработица в размер на 24 лв.. Но създаваме и различен вид, който да е 80% от осигурителния приход без присъединяване на шеф. Ще забележим кой от двата разновидността до какви сметки и планове ще докара. Предвижданията са ни, че в случай че се наложи по-сериозно стягане на ограниченията, това би обхванало най-малко 50 000 души, които са на трудов контракт ", изясни общественият министър. 

Според нея, би трябвало да се откри правилният баланс сред икономическите и здравните ограничения. " Трябва да намерим правилния баланс сред това да не затворим напълно стопанската система, само че и да се съблюдават доста по-сериозно всички правила, в това число и това - всички да носим маски, към този момент и на публични места. И сега има затворени браншове, само че се усилва броят на инфектираните и е явно, че болестта се популяризира дифузно. Клъстерното затваряне на избрани браншове може би не е добра тактика, може да се потърсят и други благоприятни условия ", сподели още Сачева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР