До края на ноември случаите на респираторни инфекции ще се

...
До края на ноември случаите на респираторни инфекции ще се
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Очакваме вирус, опасен за новородените и за много възрастните хора

До края на ноември случаите на респираторни инфекции ще се усилват, както сега имаме случаи на метапневмовируси, на риновируси, на аденовируси, а до края на ноември чакаме и първите случаи на поява на респираторен синцитиален вирус, който е рисков за новородените и за доста възрастните хора.

Той прави тежки пневмонии и затруднения. Това сподели за БНР проф. Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни паразитни заболявания.

" До края на ноември би трябвало да чакаме и първите случаи, в Европа към този момент ги има, на сезонен грип. Тази година сезноният грип съгласно Центъра на надзор на болесттите Стокхолм, се счита, че ще бъде H3N2, по това, че първите случаи, които ги имаме в Скандинавието и Западна Европа, са на този подвариант на грипа. Този подвариант го има в противогрипната ваксина и не чакаме нещо изненадващо. Очакваме по-бавно да се развие грипната зараза отпреди Covid, чакаме и увеличение на ковидните случаи.  Вирусът, който претърпя доста разновидности стана много несмъртоносен.  Когато един причиняващ епидемиологично разпространяване на болестта микроорганизъм е едва смъртотоносен, той е генетично доста друг.

Това прави изненадите с появяването на някои негови разновидности и това прави фактът, не че не работят имунизациите, само че работят доста по-слабо, в сравнение с мощните вируси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР