До края на месеца ще започне работата по проекта за

...
До края на месеца ще започне работата по проекта за
Коментари Харесай

Христо Иванов: До края на месеца ще започне работа по проекта за Зелена зона във Варна

До края на месеца ще стартира работата по плана за отделяне на зелена зона във Варна. Очаква се този стратегически за града план да завърши в границите на няколко месеца и новата зона за платено паркиране да проработи. Това разгласи в ефира на Дарик инж. Христо Иванов - зам.-кмет на Варна по инфраструктурните въпроси.

В момента се обновяват 20 улици в целия град. В идващите седмици ще стартира работа на други 14 улици, за които е обезпечено финансиране и има подписани контракти. Предстои възобновяване на 14 междублокови пространства, за 9 от тях работата стартира след 2 седмици.

Предвидени са средства за кърпеж на улици и настоящ ремонт на подлезите. „ За страдание нямаме бюджет за тази година и се съобразяваме с разпоредбите, наложени от Министерство на финансите. За тази година по бюджет имаме 5 милиона лв. за рехабилитация, като до приемане на новия можем да разполагаме с половината – 2,5 млн. лева ”, посочи инж. Иванов.

Зам.-кметът на Варна показа, че няма информация за проблем в работата с „ Хидрострой ”, поради снощния арест на притежателя на компанията. Тя е една от трите, които правят уличните поправки във Варна.

До момента Община Варна е одобрила 12 заявки за финансиране за правене на механически паспорт и проучване за енергийна ефективностпо програмата за саниране. Заявления не престават да постъпват. Очаква се до другата седмица ресурсът от 80 млн. лева, избран за община Варна по националната стратегия, да бъде зает от подадените заявки.

„ Хората не имаха вяра, че може да бъде направено гратис и с нужното качество. Този път има сериозна интензивност и тя се вижда във всички варненски региони ”, разяснява зам.-кметът.

Сключването на договорите за саниране ще стартира наесен, при естествена работа на оперативната стратегия. Реалната работа ще може да стартира идната пролет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР