До края на месеца новите валидатори в градския транспорт в

...
До края на месеца новите валидатори в градския транспорт в
Коментари Харесай

Градският транспорт в София влиза в 21-ви век, става най-модерния в света

До края на месеца новите валидатори в градския превоз в София ще проработят,

През тях, посредством мобилния телефон, може да се чекира билета за автобуса, закупен от касите на Центъра за градска подвижност и през уеб страницата .

Това заяви шефът на ЦГМ Димитър Дилчев на изключителното съвещание на транспортната комисия в Столичния общински съвет, на което изнесе информация по отношение на внедряването на новата билет система в градския превоз.

„ До края на този месец се планува да проработят валидаторите в наземния превоз, които се намират до всяка врата.

Те разполагат с четци, които разрешават хората да употребяват старите си карти, по този начин и безконтактни банкови карти и разплащане с мобилен телефон “, сподели Дилчев. Разплащането с банкови карти обаче ще стане на по-късен стадий.

Той регистрира, че към този момент във всички транспортни средства на градския превоз има видеонаблюдение, като за задачата са инсталирани 3934 камери. Возилата разполагат и с 1108 паник бутона. Обучени са 2100 водачи за работа с новото съоръжение.

Големият въпрос остава каква ще е тарифната политиката на новата система - дали пасажерите ще заплащат по отношение на времето, което са прекарали в градския превоз или на изминато разстояние. Решението за това е в пълномощията на СОС и ще бъде взето след разбор.

Със заработването напълно на новата система хартиеният билет ще отиде в историята.

За тикет-системата в столицата се приказва към този момент повече от 10 години. Поредица обжалвания на публичните поръчки обаче спъваха концепцията.

В края на 2018 година най-сетне кметстовто подписа контракт с консорциума "Си Ен Си София тикетинг систем “ на стойност 73, 3 млн. лева без Данък добавена стойност.

София ще заплаща парите на 120 месечни вноски до ноември 2028 година До януари 2021 година са платени 15,2 млн.лв. От доклада стана ясно също, че е подписано в допълнение съглашение с консорциума за внедряването на билет системата в третата линия на метрото на стойност 1,9 млн. лева без Данък добавена стойност.

Така сега крайнят период за завършването й е 11 април, след което следва едномесечен тестови интервал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР