До края на май или юни се очаква да приключат

...
До края на май или юни се очаква да приключат
Коментари Харесай

Кметът: Голяма част от ремонтите във Варна приключват до края на май или юни | Няма да приемаме обекти без отстранени дефекти

До края на май или юни се чака да приключат огромна част от ремонтите по общинската инфраструктура във Варна. Това съобщи пред медии кметът Благомир Коцев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Дейностите вървят към край изключително за секторите в обсега на Зелена зона. Тече полагане на маркировка.

Има излишък от неусвоени средства за оформянето на зоната, които евентуално ще бъдат ориентирани към запълване на дупки и други проблеми в обсега на региона за платено паркиране. Това разяснява зам.-кметът Пламен Китипов във връзка жалбите на жители, че се поставя маркировка на улици, които са цялостни с дупки.

Проектите за течащите поправки в града са несъвършени. Имат доста пропуски. Има огромно закъснение в осъществяването, тъй като миналата администрация е стартирала доста обекти по едно и също време. В същото време компаниите нямат задоволителен запас, с цел да ги обезпечат, уточни кметът.

„ Спрели сме над 15 обекта, които трябваше да стартират, с цел да може компаниите да имат запас да приключат течащите поправки “, разяснява още градоначалникът.
По думите му стартирането на някои от новите обекти безусловно би блокирало съществени пътища през туристическия сезон. Реализирането им ще стартира през септември. След летния сезон се чака и приключването на бул. " Христо Смирненски ".

„ От седмици е повишен капиталовият надзор. В придвижване вършим промени по плановете. Гражданите сами виждат недостатъци. Случаите с дървета в средата на пешеходни обекти и зони приказва, че проектантите най-вероятно не са били на терен и всичко е правено единствено на хартия. Всички недостатъци и недостатъци ще бъдат отстранени преди Акт 15. В противоположен случай обектите няма да бъдат одобрявани, а документите разписвани “, сподели още Коцев.
В договорите за обектите няма заложени критерии за качество, уточни зам.-кметът Пламен Китипов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР