До края на май хотелите в Турция, получили Здравен сертификат“

...
До края на май хотелите в Турция, получили Здравен сертификат“
Коментари Харесай

Турските хотели остават без шведска маса

До края на май хотелите в Турция, получили „ Здравен документ “ ще стартират да отварят порти. Това заяви министърът на туризма и културата Мехмет Ерсой, като акцентира, че в тях няма да има храна от вида „ шведска маса “.
Хотелите ще бъдат принудени да работят с половината от потенциала на стаите си. Ако хотелът разполага с 500 стаи, да вземем за пример, туристи ще бъдат настанени единствено в 250 от тях, отбелязва РИА Новости, представена от БГНЕС.
Обслужване вид „ шведска маса “ или различен тип „ открит бюфет “ няма да се предлага, а вместо това туристите ще получат комплесно меню и обслужване по поръчка.
С цел съблюдаване на нужната отдалеченост, в заведенията за хранене ще бъде понижен броят на масите. Предвижда се за хигиена сходни ограничения да бъдат въведени във всички заведения за хранене, кафенета и развлекателни заведения.
Задължителна остава обществената отдалеченост на плажа, като ще бъде понижен броят на шезлонгите.
Ако пространството разрешава, хотелите биха могли да провеждат отмора на фамилии на правилото на зонирането, като отделят избран сектор за избрани групи близо на плажа или басейна.
Служителите в хотелите ще минават през ежедневен медицински обзор и ще работят с маски, ръкавици и особено защитно облекло.
Хотелите със „ здравен документ “ са задължени да обезпечат непрекъснато дежурство на дипломиран медицински личен състав.
Така нареченият „ здравен протокол “ ще засегне и полетите. На борда на самолета междинните седалки ще бъдат празни, за обезпечаване на нужната отдалеченост.
Ограничен ще бъде и броят на пасажерите на яхти или други типове превоз по време на разходки в морето.
Министърът съобщи, че в случай че обстановката с ковид в Турция и в света продължи да се усъвършенства, при започване на май ще може да бъдат отворени хотелите със „ здравен документ “ и да се пусне вътрешния превоз, в това число самолетният.
Във втория стадий Турция ще позволи полети до и от тези страни, в които пандемията понижава и няма регистрирани нови случаи на COVID-19. Според Ерсой, началото на задграничния туризъм в страната може да се чака към края на август. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР