До края на годината служителите на Главна дирекция Изпълнения на

...
До края на годината служителите на Главна дирекция Изпълнения на
Коментари Харесай

Надзиратели и охранители ще получат допълнителни възнаграждения за постигнати резултати

До края на годината чиновниците на Главна дирекция " Изпълнения на наказванията " (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана " (ГДО) ще получат спомагателните хонорари за реализирани резултати, по силата на специфичните наредби за това, които работят от 2023 година Това стана ясно на среща сред заместник-министъра на правораздаването Георги Николов със синдикатите от системите на две основни дирекции, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването, оповестява Българска телеграфна агенция.

Оттам допълват, че от края на предишния месец Георги Николов е отраслов зам.-министър на ГДИН и Държавно дружество „ Фонд Затворно дело “.

По време на диалога е наранена и тематиката за 12-часовите смени на работа, като Николов е показал, че е впечатлен от финансовите резултати след прекосяването в този режим на работа в пандизите. " Разговарях с няколко началници на затвори и всички те са на мнение, че това е положително решение ", добави той.

Синдикатите сложиха съществени въпроси като тези за спомагателните хонорари за характерни служебни действия, за средствата за храна, други обществени заплащания. Както и отбраната на чиновниците и вижданията за затворническото общежитие „ Кремиковци “. Николов уточни, че концепцията за „ Кремиковци “ е да се резервира главната част на общежитието, а материално остарелите пространства да бъдат отстранени.

Българска телеграфна агенция напомня, че през май тази година на доста места в страната надзиратели и чиновници на пандиза в София излязоха на митинг с искане да се върне 24-часовият режим на работа, да се подобрят изискванията на труд, както и да се наемат в допълнение чиновници. Новите 12-часови смени бяха въведени от служебния министър Крум Зарков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР