До края на годината ще бъде въведена забрана за двойния

...
До края на годината ще бъде въведена забрана за двойния
Коментари Харесай

Мая Манолова: Въпросът с двойните стандарти при храните може да се реши с граждански натиск

До края на годината ще бъде въведена възбрана за двойния стандарт на храните, създавани за другите страни от Европейски Съюз . За това беше безапелационен еврокомисарят Вера Юрова, която беше специфичен посетител на конференцията, отдадена на проблемите с другите качества на храните. Форумът беше проведен от омбудсмана Мая Манолова под патронажа на премиера Бойко Борисов. В ефира на Българска национална телевизия Манолова беше безапелационна, че оправянето с казуса с двойните стандарти може да стане с цивилен напън и обединяване на всички институции у нас и в Европа.
" Многобройните проучвания, които се вършат и в България, и в други европейски страни от разнообразни институции, в това число и омбудсмана, имахме лично проучване, демонстрират нещо, което българите доста добре знаят. А точно - артикули с една и съща марка, под един и същи бранд в една и съща опаковка се продават с разнообразни съставки и с друг усет. В Европа, където свободното придвижване на жители, артикули и капитали е базисна полезност, на процедура се оказва, че хората си купуват едни и същи артикули с друго наличие според от това дали са в личната си страна или пътуват из Европа ", съобщи Мая Манолова.
По думите ѝ всеки един български жител доста добре знае, че шоколадите, месните и млечните артикули, макароните и изключително детските храни са с друго наличие в България, изясни Мая Манолова и даде за образец една неуместна обстановка, в която български майки поръчват зад граница, от други европейски страни приспособени млека, детски пюрета, бебешка козметика, вместо да ги купят от кварталния супермаркет, в който се продават под същата марка, само че с разнообразни съставки на по-висока цена.
Според националния омбудсман, въпросът с двойните стандарти може да се реши с цивилен напън, с обединяване на всички институции, даже на всички партии на национално равнище и с европейско обединяване сред европейските институции и страните членки, с цел да бъде реализирана крайната цел с прекратяването на практиката с двойните стандарти.

Вчера беше реализирана една дребна победа, за която желая да оповестя в това студио. Работничките от Дупница, за чиито заплати се боря повече от една година, през вчерашния ден получиха по сметките си 165 000 лева, които са приблизително по 950 лева на работничка, сподели националният омбудсман.
Това са неплатени заплати от първия шеф, който се отнесе неточно към тях. Тоест, след измененията в законодателството по мое гледище се вижда, че фондът за гарантиране на вземания на служащи от фалиращи предприятия работи и компенсира служащи, чиито компании са оповестени във банкрут. Но в действителност употребявам случая да благопожелавам празника на моите приятелки от Дупница, ние към този момент сме се срещали десетки пъти и сме дружно в тази борба и желая да им благопожелавам празника на тях и на всички хора на труда в България, тъй като през днешния ден е 1 май, ден на трудещите се хора, и да им пожелая да са здрави. Да пожелая на всички повече кураж, с цел да си отстояват правата, да не мълчат когато към правата им се отнасят неуважително когато работодатели ги неглижират и експлоатират, защото трудът като полезност би трябвало да бъде почитан и би трябвало да бъде задоволително заслужено и високо оценен, означи още Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР