До края на годината BILLA отваря общо 12 нови магазина.

...
До края на годината BILLA отваря общо 12 нови магазина.
Коментари Харесай

Billa влиза в нови градове и въвежда концепцията на „квартални магазини“

До края на годината BILLA отваря общо 12 нови магазина. Веригата влиза за пръв път в 5 обитаеми места - Созопол, Чирпан, Троян, Силистра и село Граф Игнатиево. Компанията отбелязва втора подред мощна година, само че регистрира и смяна в държанието на потребителите.

Повече от 20% от клиентите споделят, че пазарят по-малко и търсят по-добри цени.

В отговор на повишаването на живота, потребителите търсят главно промоции и употребяват повече стратегиите за преданост. Това демонстрират наблюденията на една от огромните вериги у нас.

BILLA регистрира, че точно отстъпките са били водещи за 50% от потребителите в България.

„ Клиентите търсят промоции, промоции и отново промоции, “ обобщава изпълнителният шеф на BILLA България Вигинтас Шапокас.

Според него българите са едни от най-прагматичните консуматори и в по-голяма степен от останалите европейски клиенти смятат, че локалните артикули са по-качествени.

Затова и акцентът на веригата е върху районните артикули, промоциите и картите за лоялни клиенти.

Все по-голям интерес следят и към опцията за онлайн извършване на покупки.Засега услугата е налична единствено в София, само че през идната година компанията възнамерява да стартира доставки до час и в Пловдив, Варна и Плевен.

„ Достъпно за вас “

От веригата хипермаркети регистрират, че инфлацията пада доста през последния месец, а в последните 2-3 седмици даже следят дефлация. Че повишаването на живота забавя хода си се вижда и от данните на Национален статистически институт, съгласно които годишната инфлация през октомври е била 5,8%.

“ Нашите снабдители към този момент съвсем не качват цените. Преди дни приказвах с шефа на една от огромните компании и той сподели, че към този момент не вижда опция да се подвигат цените, тъй като клиентите стартират да се отдръпват и да пазарят по-малко, “ изясни изпълнителният шеф на BILLA България Вигинтас Шапокас и добави, че това е добра вест за всички, освен за потребителите, само че и за политиците.

От една страна това значи, че България ще успее да покрие критериите за участие в Еврозоната, само че от друга, в случай че дефлацията се задържи по-дълго, може да се окаже проблем за стопанската система, добави Шапокас.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР