До края на годината 22 сензора за измерване качеството на

...
До края на годината 22 сензора за измерване качеството на
Коментари Харесай

Над 20 сензора ще следят качеството на въздуха в София

До края на годината 22 датчика за премерване качеството на въздуха ще бъдат ситуирани на разнообразни места в София, заяви Столичната община.

Те ще бъдат част от Отворена платформа за мониторинг, която ще разрешава визуализиране и разбор на данни и от други мрежи за мониторинг, в това число и от в този момент съществуващите станции за отчитане качеството на въздуха.
Пулмолог: Мръсният въздух поврежда всички органи, освен белите дробове Фините прахови частици засягат най-често сърцето и съдовата система
Сензорите за отчитане качеството на въздуха ще бъдат сложени до метростанциите Люлин и " Деймс Баучер ", до Обръщалото на трамвай 10 при Западен парк, на бул. " Президент Линкълн ", до читалище " Искра " в Орландовци, на Централна автогара, до Поликлиника Враждебна, до Центъра за заразни заболявания, до Военно-медицинска академия, на ул. " Мими Балканска ", до Национален институт по метеорология и хидрология п, до Зимния замък, до Стадион " Раковски ", до 29 ДКЦ в Борово, до АИС Хиподрума и до читалище " Св. Св. Кирил и Методи " в кв. Драгалевци, както и в непосредствена непосредственост до районните администрация на региони Надежда, Красна поляна, Подуене, Овча Купел, Искър и Студентски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР