До два дни вероятно ще стане първата размяна на заложници

...
До два дни вероятно ще стане първата размяна на заложници
Коментари Харесай

Проф. Чуков само за ДЕБАТИ: До два дни ще бъде първата размяна на заложници, войната в Израел може да приключи до месец и половина

До два дни евентуално ще стане първата замяна на заложници в спора сред Израел и „ Хамас “. Това предвижда пред ДЕБАТИ арабистът проф. Владимир Чуков.

„ На мнение съм, че до два дни ще бъде направена първата договорка за освобождение на заложниците. Това е основен миг във войната “, изясни арабистът.

По думите му Израел не желае да се повтарят събитията от 2014 година, когато в границите на 50 дни война е имало 12 филантропични паузи.

„ В момента Израел не желаят да вършат това, тъй като при всяко едно помирение „ Хамас “ се прегрупира, освежава се, взима глътка въздух и заради тази причина това, което, може би, се чува и излезе като информация, е, че военният министър Йон Галант е споделил, че на тези палестинци, които напуснаха Северна Газа, ще им бъде разрешено да се върнат в своите домове при започване на 2024 година. Тоест, може би някъде още към месец и половина ще продължи спорът. Дали обаче това ще стане, зависи от задачите, които Израел си сложи “, добави проф. Чуков.

Той е на мнение, че Израел са отслабили опциите си за отбрана на страната.

„ Ние виждаме, че „ Хамас “ има 30 хиляди бойци, добре подготвени във всяка една от сферите. Те даже имат военноморски сили, имат си разузнаване, имат си специфични елементи. Тези неща, в случай че бъдат проспани, се получава 7 октомври “, изясни той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР