До часове Ислямска държава ще поеме отговорността и ще обяви

...
До часове Ислямска държава ще поеме отговорността и ще обяви
Коментари Харесай

Наш експерт по сигурността: Нападението в Лондон е заради загубите на ИДИЛ в Сирия, до часове ще поемат отговорност

До часове „ Ислямска страна ” ще поеме отговорността и ще разгласи причинителите за свои бойци и мъченици. Най-важното е, че отново сме очевидци на очистване на следствията от терористичен акт, а не на предотвратяването му. Това разяснява пред bTV специалистът по сигурност Славчо Велков във връзка нападението с микробус в Лондон.

Той дефинира нападението като съгласуван и част от т.нар градски тероризъм. „ Говорим за нечовечен акт и го свързвам със случилото се индиректно в Сирия – през вчерашния ден „ Ислямска държава” понесе тежки загуби. Говори се за 1200 души починали. Не изключвам и това да е акт на отмъщение”, уточни той.

Тази цикличност на нападенията в Европа се съкратява на по-малко от 4-5 месеца. Обикновено дейностите се задействат лятото, тъй като има скупчване на хора, разяснява още специалистът. Самите обекти не са тези, които държавното управление дефинира като стратегически, а мястото където могат да свършат работа – оживените места.

Посланието е като в Манчестър, разяснява Велков, – може да имате всичко, да вършиме каквито желаете ограничения, само че до момента в който ни удряте и ние ще ви удряме

Ако желаеме да реагираме на такава опасност би трябвало да знаем, че основната дума е предварителна защита, а контролът върху тези големи контингенти би трябвало да е ефикасен с идването им в страната, безапелационен е той.

Журналистът, който бе в студиото на bTV, Мажд Алгафари съобщи, че поканата на Ангела Меркел към бежанците е била огромна неточност и занапред ще берем плодовете й.

По думите му офанзиви ще има занапред, тъй като мюсюлманите е значимия за тях месец Рамадан. В този месец, в случай че мохамеданин извърши нещо в богатството на религията и Аллах той е по-почитан в Рая, сподели Алгафари.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР