До 5-10 години банките ще бъдат напълно дигитализирани. Това показат

...
До 5-10 години банките ще бъдат напълно дигитализирани. Това показат
Коментари Харесай

До 10 години банките ще бъдат напълно дигитализирани, предвиждат експерти

До 5-10 години банките ще бъдат изцяло цифровизирани. Това показат наблюденията на Валентин Панайотов, ръководител на Асоциация " Банка на годината ". Асоциацията обичайно провежда финансов конгрес " Иновации ", на който се разискват новостите в бранша. Тази година във фокуса попаднаха цифровите банки, отвореното банкиране и Финтек фирмите.

 Петър Андронов - основен изпълнителен шеф на ОББ: Всичко, което за напред ще ни се случва, ще е бъде цифрово. Светът, в който ще живеем ще бъде пренесен в напълно цифрови носители. Цветелина Бориславова - ръководител на надзорния съвет на БАКБ: Банките към този момент навлизат в една нова фаза.
Бъдещето банките ще бъдат в ръцете ни. За всеки по един клон. Чрез мобилно приложение.
Валентин Панайотов - ръководител на борда на асоциация " Банка на годината ": Дигиталните банки са любопитни с това, че те нямат физически офиси.
У нас към момента няма напълно цифрови банки. А и обичайно българите са по-недоверчиви към нововъведенията. Но се оказва, че цифровите банки не са по-опасни от обичайните.

Валентин Панайотов - ръководител на борда на асоциация " Банка на годината ": Ако тази цифрова банка има банков лиценз даден примерно на европейско равнище. Попада под всички регулации, които важат за обичайните търговски банки. Нищо по-различно.
Въпреки недоверчивостта, в последно време от ден на ден българи избират мобилното банкиране пред обичайното.
Петър Андронов - основен изпълнителен шеф на ОББ: Хората в Скандинавия, Холандия, Западна Европа към този момент повече от 60% от дейното население, което употребява този прийом на банкиране. При нас процентът е още едноцифрен. Но това, което можем да кажем е, че наклонността е стръмно нарастване на потребителите. Ще ги догоним до година две.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР