До 4 млн. лева ще могат да получат училищата за

...
До 4 млн. лева ще могат да получат училищата за
Коментари Харесай

МОН: До 4 млн. лева могат да получат училищата за модерни класни стаи

До 4 млн. лв. ще могат да получат учебните заведения за рационализация на материалната си база по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). За детски градини с до две групи оптималният размер е 1,3 млн. лв., а за градини с три и повече групи – 1,8 млн. лв..

Това излиза наяве от плана на насоките за кандидатстване по процедура „ Модернизация на просветителна среда “ на НПВУ, оповестен за публично разискване.

Общият бюджет за основаване на модерни учебни заведения и детски градини е 326,1 млн. лв. . В учебните заведения ще се финансира създаване на инфраструктура за бъдеща STEM среда - лаборатории, центрове за млади откриватели, свързани класни стаи с високотехнологично съоръжение и други

На общините с дефицит тук-там в учебни заведения и детски градини ще се отпускат средства за продължение и надстрояване на към този момент съществуващи здания. Това ще се прави и в случай че учебното заведение учи на две смени поради липса на задоволително класни стаи.

Чрез своите планове учебните заведения и детските градини би трябвало да подобрят също достъпа на хората с увреждания до своите здания. Проекта на условия за финансиране можете да видите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР