До 31 март продължава регистрацията за участие в Конкурса за

...
До 31 март продължава регистрацията за участие в Конкурса за
Коментари Харесай

Остават 10 дни за участие в конкурса за нова българска музика Пролет`24

До 31 март продължава регистрацията за присъединяване в Конкурса за нова българска поп и рок музика " Пролет`24 ", проведен от Българското национално радио.

Всички реализатори могат да аплайват и в двете категории – " Нова българска поп и рок музика " и " Евросоник ".

" Пролет " подтиква доста хора да основават музика особено за състезанието. Целта е Българското национално радио да поддържа и предизвиква българските реализатори. А „ Евросоник " е огромна опция за български музикант или група да се показа в Грьонинген с концерт, да сътвори контакти и да има изяви отвън България ", разяснява продуцентът на състезанието Елена Ангелова.

В категорията " Нова българска поп и рок музика " могат да вземат участие поп и рок песни, напълно българска продукция и на български език. Изискването е песните да са нови, да не са издавани, изпълнявани, предавани в ефир или оповестени в интернет.

Церемонията по връчването на премиите ще бъде на 30 май в Sofia Live Club, когато финалистите в състезанието ще изпълнят песните си онлайн. Големият победител, избран от авторитетно жури по време на галаконцерта, ще има опцията да запише нова авторска музика във Второ студио на БНР на стойност до 12 000 лв., финансирана и продуцирана от публичната медия. Традиционно ще бъдат връчени награди за дебют и на публиката.

В категория " Евросоник " могат да вземат участие българска групи и реализатори, които основават и извършват авторска музика. В тази категория няма езиково ограничаване за текста на песните. Комисия от Националното радио ще селектира пет групи/певци и портфолиото им ще бъде изпратено на уредниците на най-големия европейски шоукейс фестивал за модерна поп и рок музика " Евросоник " в Грьонинген (Нидерландия), които ще дефинират спечелилия.

Всеки реализатор може да се записва за състезанието онлайн, като попълни формата на уеб страницата prolet.bnr.bg.

Песента " Избори " на Зорница Славова ft. C-MO получи огромната премия в миналогодишното издание на състезанието " Пролет " на БНР. BOIL взе статуетката за дебют, LATIDA завоюваха гласовете на публиката, TRIGAIDA участваха на фестивала " Евросоник " в Грьонинген.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР