До 20 градуса ще скочат температурите през предстоящия уикенд, съобщават

...
До 20 градуса ще скочат температурите през предстоящия уикенд, съобщават
Коментари Харесай

Времето се затопля, уикендът ще ни зарадва с температури до 20°

До 20 градуса ще скочат температурите през идния уикенд , оповестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.  Затоплянето ще стартира още в петък .

Не пропускайте да се порадвате на хубавото време, защото  още в понеделник през  страната ще премине леден атмосферен фронт.  Ще е облачно с превалявания от дъжд, които по здрач в Западна и Северна България ще  минават в сняг .

Иначе утрото в четвъртък ще бъде студено, с минимални температури най-вече сред минус 5° и 0° , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

На обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. В София минималната температура ще е към минус 4°.

През деня ще бъде най-вече слънчево със слаб югозападен вятър.  Максималните температури ще са сред 10° и 15°,  в София – към 12°. Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще е най-вече слънчево , само че сутринта тук-там видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 7°и 10°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево.  Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи – мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към 0°.

В петък ще бъде най-вече слънчево , преди обяд тук-там в равнините и котловините с понижена видимост. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните – сред 12° и 17°.

В събота вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили.  Температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР