До 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които

...
До 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които
Коментари Харесай

Глосов: Проблемите с електронните винетки са и заради хакерска намеса

До 15 януари ще се демонстрира приемливост към водачите, които не са съумели да си купят винетка. Над 80% от настоящите хартиени стикери са със период до края на месеца.
 Борисов подреди три уволнения поради абсурда с електронните винетки  Пак стана: Хубаво е, но не е готово!
Системата на КАТ сега се свързва с тази на ТОЛ ръководството. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на настояща книжна винетка, в случай че няма друга. Това съобщи шефът на АПИ Светослав Глосов по Нова тв. Дейността на АПИ не се свежда единствено до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които дават отговор за разнообразни типове действия. До през вчерашния ден на обяд не знаех за уволненията. Това е преценка на премиера, разяснява Глосов. 

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, това ще стане ясно през идната седмица, добави той. 

Той разясни, че с изключение на софтуерните проблеми, е имало и хакерска интервенция в системата. Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба отбрана, а на уязвимост в създаването на софтуера. Този проблем също се отстранява.

До седмица ще стане ясно и дали ще има наказания и за фирмата-изпълнител, която дава отговор за въвеждането на електронните винетки, сподели още инж. Глосов. Системата е тествана още от ноември месец, само че към 17 ноември, когато беше въведена, не създаваше такива проблеми “, изясни шефът на АПИ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР