До 10 ноември тази година земеделските стопани могат да кандидатстват

...
До 10 ноември тази година земеделските стопани могат да кандидатстват
Коментари Харесай

В ход е приемът по втората схема за извънредна финансова помощ на земеделски стопани, отглеждащи слънчоглед

До 10 ноември тази година земеделските стопани могат да аплайват за подкрепяне по втората скица за изключителна финансова помощ на аграрни стопани, отглеждащи слънчоглед по Регламент 2023/1343 на Европейска комисия от 30 юни 2023 година, стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Данаил Ковачев и шефа на Областна дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ /ДФЗ/ в Русе инж. Красимир Георгиев. Приемът е избран със заповед на изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Подпомагане могат да получат аграрни стопани, които са физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани за 2022 година и 2023 година и площите им със слънчоглед са били възможни за подкрепяне за Кампания 2022 година по схемата на единно заплащане на повърхност.

Документи за подкрепяне ще се одобряват в Областните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “, отдел „ Прилагане на схемите и ограниченията за подкрепяне “ (ОПСМП) по непрекъснат адрес на физическото лице или по адрес на ръководство на едноличния търговец или юридическото лице.

До 31 декември 2023 година Държавна фирма „ Земеделие “ ще изплати финансовата поддръжка на допустимите претенденти след осъществяване на всички административни инспекции.

Бюджетът на помощта от Европейския фонд за гарантиране на земеделието за подкрепяне на земеделските стопани е 19 108 166 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР