До 10 000 фенове ще бъдат допускани на състезания от

...
До 10 000 фенове ще бъдат допускани на състезания от
Коментари Харесай

Позволиха до 10 000 фенове на стадиона за Игрите в Токио

До 10 000 почитатели ще бъдат допускани на надпревари от Олимпийските игри в Токио, оповестиха уредниците, предупреждавайки, че конкуренцията може да премине при закрити порти, в случай че има взрив на инфектирани. 

Решението, единствено седмици преди откриващата гала, поставя завършек на месеци спекулации по отношение на това дали феновете ще бъдат позволени на отсрочената поради пандемията Олимпиада. През март стана ясно, че няма да има задгранични последователи. „ Предвид държавните рестрикции върху публични събития, ограничаването за фенове на Олимпийските игри ще бъде 50% от потенциала на стадиона, до най-много 10 000 души на всички уреди “, оповестиха уредниците в свое изказване. 
 Трансджендър щангистка с квота за Токио провокира дискусия (СНИМКИ) Трансджендър щангистка с квота за Токио провокира дискусия (СНИМКИ)
Новозеландката Лоръл Хъбард ще се трансформира в първата трансджендър спортистка в историята, която ще взе участие на Олимпийски игри, след кат...

Решение по отношение на броя фенове на Параолимпиадата ще бъде отсрочено за 16 юли, седмица преди откриващата гала на Игрите в Токио. И уредниците оставиха опцията за смяна на решението, в случай че вирусът още веднъж стане причина за скок на случаите. „ Ако има трагична смяна в обстановката с инфекциите, евентуално ще би трябвало да обсъдим опцията за дотъкмяване на форума без аудитория “, сподели губернаторът на японската столица Юрико Койке. Главни медицински специалисти, в това число топ съветниците на държавното управление, обявиха, че провеждането на Игрите при закрити порти ще бъде „ идеално “ от здравна позиция. Те се притесняват, че огромните тълпи от почитатели могат да доведат до нов взрив на инфектирани в страна, която към момента не е ваксинирала задоволително огромен брой от популацията си. Решението бе оповестено след петдневни диалози сред уредниците на Токио 2020 и управителни лица от японското държавно управление, държавното управление на Токио, Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет (МПК). 

Говорейки преди срещата, шефът на МОК Томас Бах сподели, че е „ безусловно сигурен, че ще бъде решение, което да защищити оптимално японския народ и всички участници “. Ваксинацията в Япония се форсира в последните няколко дни, като към този момент 6.5% от локалното население е изцяло имунизирано. Бах показа, че „ над “ 80% от хората в олимпийското село ще бъдат ваксинирани. На спортистите няма да им бъде разрешено да контактуват с други хора, като рискуват да бъдат отстранени от Игрите, в случай че нарушат разпоредбите, включващи носенето на маски и всекидневното тестване. 

В събота член на олимпийския отбор на Уганда тества позитивно при идването си в Япония. Според информациите, делегацията е била изцяло имунизирана и е трябвало да тества негативно преди да пътува до страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР