ДНК анализът потвърди, че 70-годишният мъж, който миналия месец на

...
ДНК анализът потвърди, че 70-годишният мъж, който миналия месец на
Коментари Харесай

ДНК тестове потвърдиха смъртта на издирван от десетилетия японски радикал

ДНК анализът удостовери, че 70-годишният мъж, който предишния месец на смъртния си одър в болничното заведение призна, че е един от най-издирваните бегълци в Япония, в действителност е обвиненият, оповестиха от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.


Сатоши Киришима, някогашен член на японска радикална лява формация, стояща зад смъртоносните бомбени атентати през 70-те години на предишния век, е бил търсен близо 50 години, а фотосите му са били съвсем на всички места пред полицейските сектори в Япония.

Миналия месец сагата претърпя неочакван поврат, когато неизлечимо болен мъж, настанен в болница покрай Токио, съобщи на смъртното си легло, че е Киришима - което накара болничния личен състав да предизвести полицията - и единствено няколко дни по-късно умря.

Чрез последвалия ДНК разбор е доказано, че " индивидът, който е умрял в болничното заведение на 29 януари, е самият Сатоши Киришима ", съобщи представител на полицията в Токио.

След като самоличността му към този момент е доказана, " през днешния ден изпратихме пет преписки с негово присъединяване на Окръжната прокуратура в Токио ", сподели представителят.

В едно от тези пет каузи се твърди, че Киришима е оказал помощ за слагането на самоделна бомба, която през април 1975 година е взривила елементи от постройка в влиятелния квартал Гинза в Токио.

Според локалните медии, до момента в който е бил разпитван от полицията малко преди гибелта си, Киришима е разказал детайлности за фамилията си и екстремистката група, които единствено той е можел да знае.

Младият Киришима е бил член на Източноазиатския антияпонски въоръжен фронт, който през 70-те години на предишния век провежда поредност от съдбовни бомбени атентати против корпоративни колоси, в това число един в Mitsubishi Heavy Industries, при който умират осем души.

" Искам да посрещна гибелта си с същинското си име ", споделя той на личния състав в болничното заведение преди гибелта си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР