Дните осезаемо захладняват и все по-силно усещаме полъха на есента.

...
Дните осезаемо захладняват и все по-силно усещаме полъха на есента.
Коментари Харесай

Полезни рецепти и здравословни навици, които ще ни спестят посещение при лекаря

Дните осезаемо захладняват и все по-силно усещаме полъха на есента. Плавно сменяме облеклата в дрешника и се готвим за по-студените сутрини и вечери. Как приготвяме себе си и тялото си, обаче? Много постоянно ставаме жертва на есенни настинки от внезапната разлика в температурите заран и вечер, или от обстоятелството, че сме подценили захлаждането на времето. Всичко това може да ни коства здравословни проблеми, време за посещаване на лекаря и очакване по дълги опашки и не на последно място - пари за медикаменти. Има някои здравословни и потребни предписания и привички, които са елементарно изпълними и ще ни оказват помощ да се предпазим. 
Пийте дестилат от бъз
Много хора към този момент са описали потребните свойства на екстракта от бъз и изгодите от неговото постоянно пиянство заран. Той спомага за създаване на мощна имунна система и ще понижи възможностите да се разболеете от неприятна простуда или вирус. Ако нямате опция да си набавите домашно подготвен дестилат от бъз, не се тревожете - във всяка една аптека се продава. 
Яжте лимон с мед
Лимоните с мед са освен вкусни, само че и доста потребни. Съществуват редица вариации - можете да си извършите лимонада с по-голяма централизация на лимони и да я подсладите с мед, можете да добавите джинджифил, а в случай че не ви понасят изброените на усет - най-лесната композиция е лимони със захар. 
Яжте повече плодове и зеленчуци
Това е генерално потребен съвет без значение от това в кой сезон се дава. Хубаво е да се спрем на сезонните плодове и зеленчуци и по опция да ги консумираме в недопечен тип. Те съдържат доста витамини, фибри и редица други потребни свойства, които ще ни подсигуряват по-крепко и положително здраве. 
Пийте повече топли течности 
Време е към този момент да забравим малко по малко фрапетата и да се ориентираме към благосъстоянието на чайовете. То е толкоз голямо, че сигурно ще намерим нещо, което да ни хареса. Билкови, плодови, черен, зелен и разнообразни комбинации сред тях - изборът е съвсем безконечен. 
Отделяйте най-малко час сред душа и излизането от вкъщи
 Маратонът BESTEFFICIENT Challenge: Хората, обстоятелствата и историята, която написаха те Маратонът BESTEFFICIENT Challenge: Хората, обстоятелствата и историята, която написаха те
13 дами и 9 мъже изминаха една Велика китайска стена разстояние за месец в първото Предизвикателство на Actualno ВКЪЩИ Имам толков...
През лятото навиците ни са по-различни от тези през зимата. Съвсем обикновено е да влезем под душа 30 минути преди да би трябвало да излизаме и по-късно даже да тръгнем с мокра коса. Е, в студените дни нещата не стоят по този начин и съществува действителна заплаха да се разболеем в случай че продължаваме по този метод. 
Носете си горнище 
С риск да прозвуча като загрижена вуйна, ще кажа, че това е много значимо, изключително през септември и октомври, когато денем температурите са високи, само че заран и вечер обстановката е по-различна. Да, като излезете в 15:00 следобяд, по тениска сигурно ще ви бъде отлично, само че в случай че останете до 21:00-22:00 вечерта, картинката ще е много по-различна. Особено в случай че сте край морето. 
И за край - спортувайте и се движете повече! Малко неща са по-полезни за тялото и организма като цяло от това. 
Заглавна фотография: Pixabay
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР