Дни след като Конгресът прие двупартиен законопроект за разходите, забраняващ

...
Дни след като Конгресът прие двупартиен законопроект за разходите, забраняващ
Коментари Харесай

„Дигитален фентанил“: Забраната на TikTok изглежда по-близо

Дни откакто Конгресът одобри двупартиен законопроект за разноските, забраняващ на държавните чиновници да употребяват TikTok на служебни устройства, законодатели и бранители споделят, че се стремят да вкарат спомагателни регулации за фирмите за обществени медии през новата година.

TikTok, приложение за шерване на видео, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, притегля повече от 1 милиард консуматори всеки месец. Законодателите и шефът на ФБР Кристофър Рей обаче показаха опасения, че структурата на благосъстоятелност на TikTok може да направи потребителските данни в Съединени американски щати уязвими, защото фирмите, основани в Китай, са задължени по закон да предават потребителска информация, в случай че комунистическото държавно управление изиска това.

TikTok неведнъж е казвал, че неговите потребителски данни в Съединени американски щати не са основани в Китай, само че тези уверения до момента не са съумели да понижат опасенията.

Конгресменът Майк Галахър съпостави TikTok с „ цифров фентанил “ в неделя, като сподели в изявление за NBC, че възбраната на приложението би трябвало да бъде разширена на национално равнище.

Това е мощно пристрастяващо и разрушително “, сподели той. „ Виждаме притеснителни данни за корозивното влияние на непрекъснатата приложимост на обществени медии, изключително върху младите мъже и дами тук в Америка. “

Франсис Хауген, която преди време изнесе доста притеснителни данни за работата във Фейсбук, сподели в неделя, че защото платформи за обществени медии, като TikTok, Twitter и YouTube, работят с сходни логаритми, като първа стъпка регулаторите би трябвало да упорстват за повече бистрота по отношение на метода, по който работят.

Според Хауген множеството хора не знаят какъв брой изостават Съединени американски щати, когато става въпрос за контролиране на обществените медии.

Сякаш сме се върнали през 1965 година, към момента нямаме закони за защитните колани “, сподели тя в изявление за NBC.

Конгресът не съумя да одобри доста от най-агресивните законопроекти, ориентирани към технологиите през 2022 година, в това число антитръстовото законодателство, което ще изисква магазините за приложения, създадени от Apple и Гугъл, да дават на разработчиците повече варианти за заплащане, както и мярка, налагаща нови отбрани на децата онлайн. Тази година Конгресът реализира повече прогрес, в сравнение с в предишното, към компромисен законопроект по отношение на националните стандарти за дискретност, само че към момента остава единствено мозайка от държавни закони, определящи по какъв начин се пазят данните на потребителите.

Сенатор Ейми Клобучар сподели, че съществува двупартийна поддръжка за доста от тези законопроекти и доста от тях са достигнали до Сената. Но тя сподели, че софтуерното лоби е толкоз мощно, че законопроектите със „ мощна, двупартийна поддръжка “ могат да се разпаднат „ в границите на 24 часа “.

Клобучар сподели в неделя, че нещата със обществените медии ще се трансформират едвам когато американците решат, че им е писнало.

Изоставаме “, сподели тя пред NBC. „ Време е за 2023 година, дано това бъде нашата резолюция, най-сетне да приемем един от тези законопроекти. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTikTok възбрана законопроект ПоследниНай-четениРегулации 32 „ Дигитален фентанил “: Забраната на TikTok наподобява по-близо Политика 108 Дубай отстранява високия налог върху алкохола Компании 300 Twitter не заплаща отговорностите си и делата се множат Бюджет и финанси 252 Глобалната стопанска система я чака по-тежка 2023 година Личности 9918 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Любопитно 6158 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 4895 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Компании 4193 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Всички новиниОще от РегулацииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР