Дни преди един от най-важните боксови мачове за година, шампионът

...
Дни преди един от най-важните боксови мачове за година, шампионът
Коментари Харесай

Фюри: Уайлдър е най-опасният боксьор в тежка категория. Като атомна бомба

Дни преди един от най-важните боксови мачове за година, първенецът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри съобщи, че се усеща като че ли обезврежда атомна бомба.

По този метод той разказа кандидата за купата Дионтей Уайлдър, като добави, че американецът е най-хубавият при най-тежките и всеки мач с него е непредсказуем.

Снимка: Reuters

Двамата ще се изправят един против различен за трети път в ранните часове на неделя (10 октомври) българско време. Първата среща посред им приключи наедно, а във втората Фюри победи след механически нокаут в седмия рунд и сграбчи пояса.

" Много хора отписват Уайлдър. Говорят за него все едно не може да се бие и не става за нищо. Не бъркайте - Дионтей Уайлдър е най-опасният боксьор в тежка категория. Съберете всички останали и те не са толкоз рискови дружно, колкото е Уайлдър. Така че с това си имам работа. Играя си с атомна бомба, все едно заставам и се чудя коя жица да срежа. Всеки път против него си играеш с тази заплаха. Трети път ще се удрям с него и всякога той е рисков ", съобщи Фюри преди мача.

Снимка: Reuters

Изглежда британецът е разучил добре своя противник, като не изключва да бъде нокаутиран.

" Повечето боксьори би трябвало да те уцелят с най-малко пет удара, Уайлдър може да те удари с четвърт удар и отново да те нокаутира. ", безапелационен е Фюри.

Британецът завоюва четири от купите в тежка категория през 2015 година, детронирайки Владимир Кличко. След това поясите му бяха отнети поради приложимост на наркотични субстанции.

" Кличко беше най-опасното ми затруднение. След като го победих, постоянно съм знаел, че Уайлдър ще е най-опасният ми съперник. Кличко беше първата заплаха, никой не може да се съпостави с него. А Уайлдър е втората заплаха във втората ми кариера. Уайлдър е рисков, останалите не са, те са просто боксьори ", уверен е Фюри.

Снимка: Reuters

В неделя на кръга в Лас Вегас Фюри ще се качи в търсене на 31-ва победа при експертите. Той няма загуба в своя актив, а единствено едно тъждество - в първия мач с Уайлдър.

Американецът пък може да се похвали 42 победи, 1 тъждество и 1 загуба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР