Дневният ред се определя от председателския съвет, обикновено в сряда

...
Дневният ред се определя от председателския съвет, обикновено в сряда
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Разговорите ни с останалите партии показват възможности за широки мнозинства

" Дневният ред се дефинира от председателския съвет, нормално в сряда сутринта. Ние казахме, че ще оттеглим някои от предложенията, които направихме към измененията за Изборния кодекс - резервираме и увеличение даже на състава на Обществения съвет към ЦИК, ще оставим и регион " Чужбина ". Това съобщи пред БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя се надява Изборният кодекс да влезе в пленарната зала още в сряда. 

Тя разяснява и стачките на Политическа партия и Демократична България против връщането на хартиената бюлетина: " Да протестираш, че се дават още права на жителите, е неприемливо. Възможността на хората да гласоподават е залегнала в конституцията и е свещена. Ние не желаеме премахването на машинното гласоподаване, само че преброяването да става на ръка от комисиите. Въвеждаме още една гаранция за бистрота на вота - видеонаблюдението. Освен това, тъмните стаички се заменят с паравани, както е при машинния избор, с цел да не може да се вършат фотоси на бюлетините. Народно събрание работи повече от месец. Показахме през това време, че не Изборният кодекс е приоритет за Народното събрание. Взехме доста решения като тези за военно-техническа помощ за Украйна и за Шенген. Много от законите за Плана за възобновяване към този момент са гласувани на първо четене. Предстои да бъде импортирано антикорупционното законодателство. През идната седмица Народно събрание евентуално ще се занимава и с това ", сподели още Атанасова.  

" Няма нищо комплицирано да се организират съвещания и да се търси консенсус по разнообразни политики. Всичките ни диалози до момента демонстрират благоприятни условия за необятни болшинства. Остава ни единствено среща с Движение за права и свободи другата седмица. Имаме разлики за обществената политика с Българска социалистическа партия и с Политическа партия, само че с Демократична България имаме допирни точки. По отношение на външната политика мисля, че е ясно кои са алените линии. Но и по тези тематики намирахме консенсус в границите на този парламент. Много от дълго време казахме, че е редно преди да се връчи мандат да се реализира единодушие по избрани политики. Много положително беше решението на президентската институция да даде по-дълъг период за диалози. Някои от сътрудниците се оповестиха за съпротива, без да си дават сметка, че в Народното събрание има паритет. ГЕРБ няма да получи поддръжка от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, " Възраждане " пък нямало да поддържат никого, в случай че мандатът не е техният. Мисля, че всички благоприятни условия стоят на дневен ред. Надявам се дебатът за Изборния кодекс да не измести главната тематика в Народното събрание - сформиране на държавно управление ", разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР