Дневните температури през август на едно от най-студените места в

...
Дневните температури през август на едно от най-студените места в
Коментари Харесай

Рекордна жега в една от най-студените точки в Русия

Дневните температури през август на едно от най-студените места в Русия, архипелага Северна земя, надвишават нормата с 15-20 градуса по Целзий. Това сподели пред РИА Новости научният шеф на Руския хидрометеорологичен център Роман Вилфанд, съобщи БГНЕС.
Както по-рано бе маркирано в Хидрометеорологичния център, стоплянето в Арктика върви два пъти по-бързо, в сравнение с в цялата планета. Проявление на тези климатични промени беше температурният връх от 38 градуса, подложен това лято във Верхоянск, прочут в света като " северния полюс на студа ".
 Арктическите упоритости на Русия Арктическите упоритости на Русия
Руското държавно управление ускорява своя напън в Арктика. Въпреки предизвикателната световна икономическа среда, Кремъл възнамерява да построи по...
Това е една от най-студените елементи на страната ни, тя е оттатък Арктическия кръг. Освен това, там са Лаптево и Източносибирско море, които са доста студени. Температурата записана там преди няколко дни е 17,6 градуса. Това е необикновен връх, необикновено висока температура. Обикновено по това време е към нула, най доста 3 градуса, сподели Уилфанд.
Той посочи, че през август в Северна земя към този момент са сложени няколко върха. Температурата в този леден регион надвиши 20 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР