ДневникПремиерът Бойко Борисов поздрави българския еврокомисар Мария Габриел за новия

...
ДневникПремиерът Бойко Борисов поздрави българския еврокомисар Мария Габриел за новия
Коментари Харесай

Бойко Борисов с гаф - обърка....

Дневник

Премиерът Бойко Борисов поздрави българския еврокомисар Мария Габриел за новия ѝ сектор, определяйки го за " извънредно значим и съвременен ". Днес бъдещият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Габриел ще дава отговор за " Иновации и юноша ". Министър-председателят обаче обърка ресора, като в профила си във " Facebook " написа, че е " Иновации и обучение ".

" Поздравявам българския комисар Мария Габриел откакто през днешния ден публично стана ясно, че получава сектор " Иновации и обучение " в новата Европейска комисия. Изключително значим и съвременен сектор с бюджет 100 милиарда евро - третото по величина перо в общия бюджет на Европейски Съюз ", написа Борисов.





Така за следващ път той намеси избора на сектор за българския комисар с това какви средства ще бъдат разпределяни по него. Преди към половин месец министър председателят се разгневи на журналистически въпрос за бъдещия сектор на Мария Габриел, откакто се появи информация, че тя може да поеме " Земеделие ".



" За какво ти е сектор " Земеделие "? Там парите са разпределени ясно и тъкмо за всички страни. Какво ще направиш с сектор " Земеделие "? Искаме модерните ресори – киберсигурност, ръководство на IT технологиите ", сподели Борисов при откриването на мината на Ада тепе край Крумовград

Въпреки оповестените тогава претенции, министър председателят благодари на бъдещия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен " че удържа на думата си и ни даде сектор, обвързван с обучение, нововъведения и нови технологии ".

" Мария Габриел ще поеме напълно цифровите умения в образованието, а упованията са бюджетът за обучение да бъде повишен тройно. Важно е, че огромна част от досегашния сектор " Цифрова стопанска система и цифрово общество " се съдържа в обсега на новия. Под управлението на Мария Габриел ще бъде програмата " Хоризонт Европа ", от която се обезпечава финансирането на киберсигурността, суперкомпютрите и цифровите хъбове ", написа още Борисов, съвсем повтаряйки днешното изявление на Габриел в Брюксел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР