Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията
Коментари Харесай

Преди изборите: "Продължаваме промяната" водили "чисто приятелски" разговори с членове на други партии

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях. Статията се обновява.

18:29Лозан Панов прикани гласоподавателите да са безпределно сериозни в идващите дни  Преди изборите:
© Юлия Лазарова

Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе откриха акцията си за президентските избори пред постройката на незавършената детска болница в София. Двамата прецизираха, че мястото не е определено инцидентно, като са целели да покажат по какъв начин в продължение на десетилетия ръководещите в България по този начин и не са съумели да построят национална детска болница и са оставили всичко в съсипия.

Панов потърси виновността и в себе си, тъй като " като общество сме си затваряли очите и сме мълчали за кражбите ", което е спомогнало постройката да не бъде довършена.

" България не е бедна страна, у нас безобразно се краде и това обрича дребни, огромни и още по-големи деца на недостиг. Затова апелирам всички да бъдат безпределно сериозни в идващите дни и да преценяват кой кой е в българската политика. Моля ви, съдете за хората не по това, което споделят, а по това, което са правили ", съобщи Панов.15:01 " Демократична България " откри акцията си в очакване тя да бъде битка на епохите  Преди изборите:
© Георги Кожухаров

" Демократична България " откри предизборната си акция в Бургас с очакване тя да бъде битка на епохите. За такава борба приказва съпредседателят на обединяването Христо Иванов по време на речта си пред събралите се симпатизанти. Според него на идните парламентарни избори на 14 ноември хората би трябвало да решат в каква посока да поеме България.

" Това е битка на епохите сред това едни политически сили на статуквото да задържат България обратно във времето, с цел да могат да си ръководят както до момента. И от другата страна сме ние от " Демократична България ", които желаеме да бъдем в бъдещето ", добави той.

" Трябва да решим дали желаеме да модернизираме страната и да имаме институции, които ще служат на жителите и демокрацията, или ще имаме институции, които ще продължат да служат на мафията. " Демократична България " е онази мощ, която се бори за модерността и за промените и онази мощ, която мафията се пробва да отстрани ", добави той.12:21ГЕРБ ще помогне на " Демократична България " за вписване на листата им в Стара Загора  Преди изборите:
© Дневник

Членовете на ГЕРБ в Централната изборна комисия (ЦИК) ще поддържат " Демократична България " за регистрирането на листата им в Стара Загора. Това сподели водачът на партията Бойко Борисов по време на визитата си в Шипка. Във видео, предавано онлайн в профила му във " Facebook " той посочи, че тази заран е приказвал с Красимир Ципов и другите представители на ГЕРБ в ЦИК, с цел да им каже да гласоподават в поддръжка на " Демократична България ", с цел да може обединяването да се яви на изборите в Стара Загора.

" Искам да предам на сътрудниците от " Да, България ", които постоянно се имат за най-големите пазители на закона, че ние не сме отговорни, че не съблюдават закона. Да си четат законите, освен Винету. Те ще имат четирите гласа на ГЕРБ в ЦИК, с цел да могат да се явят на изборите, тъй като другояче единствено ще им слушаме обясненията, че някой единствено им пречи, а те би трябвало да изконсумират неуспеха на политиката, която водиха 6 месеца с нежеланието да създадат държавно управление ", съобщи Борисов.

Той напомни, че членовете на ЦИК са 15, а самата комисия е назначена от президента Румен Радев. С тези доводи той отхвърли обвиняванията на " Демократична България ", че зад проблемите им с регистрирането на листата в Стара Загора стоят ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ципов, с който Борисов е разговарял, пък е индивидът от ЦИК, който подаде сигнала против обединяването.11:01Членът и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов подлага на критика сътрудниците си за решението им за казуса с регистрацията на листата на " Демократична България " в Стара Загора. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че то е " изцяло неуместно ".

Томов, който е от квотата на " Демократична България " добави, че не може да разяснява проблема в качеството си на представител на ЦИК, тъй като изрично не е склонен с решението, което е било взето. Той добави, че може да изрази персоналното си мнение, само че не и да аргументира мнението на комисията по този въпрос.

" Личното ми мнение е, че това беше много сериозна неточност на ЦИК или по-скоро тя пропусна да поправи позволена неточност на районната изборна комисия. Става въпрос за опит за регистрация с електронни подписи на документите. От инспекцията, която ЦИК направи, откакто взе това решение, се откри, че има още 12 районни изборни комисии, в които обединението се е записала по същия метод без никакви проблеми ", изясни представителят на ЦИК.

Повече четете 10:14От " Изправи се.БГ! Ние идваме! " не виждат смисъл от предизборно съглашение. Според съпредседателя на обединяването Николай Хаджигенов на този стадий то не е належащо и по тази причина не чака такова да бъде подписано. Пред " Нова телевизия " той за следващ път атакува основния прокурор Иван Гешев, като съгласно него той пази ползите на избрани политически фигури. Хаджигенов сподели още, че за обществото може да е един добър урок, в случай че Делян Пеевски още веднъж стане народен представител, а " Изправи се.БГ! Ние идваме! " не успее да влезе в Народното събрание.10:03Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разгласи пред Би Ти Ви, че хора от Българска социалистическа партия водят неофициална акция против президента Румен Радев. По думите му по партийната телевизия се е говорило, че той е изменник. Той изрази и неодобрение от " мъчно взетото решение " за поддръжка на Радев на идните президентски избори.

" Изборите две в едно са огромен бонус за Българска социалистическа партия и това е с помощта на Румен Радев. Много хора от левицата харесват този президент и ще гласоподават за него и най-вероятно ще пуснат гласа си и за Българска социалистическа партия ", сподели Станишев и посочи, че при осъществяване на единствено парламентарни избори надали толкоз хора ще отидат до урните да пуснат гласа си за партията.

Бившият водач на Българска социалистическа партия сподели още, че другите претенденти за президенти са доста по-слаби политически от Румен Радев и по тази причина той ще бъде определен още веднъж.09:57БСП опроверга Кирил Петков, че водят договаряния  Преди изборите:
© Лили Тоушек

Българска социалистическа партия не води договаряния с " Продължаваме промяната ". Това се схваща от публична позиция на изпълнителното бюро на партията, изпратена до медиите. Повод за реакцията е вчерашното изявление на някогашния длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков, който при откриването на акцията на своята политическа мощ уточни " Демократична България " и като евентуални сътрудници, а по-късно посочи, че се водят диалози с обособени членове на Българска социалистическа партия и " ИТН ".

" Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим против задкулисието. Вчера Кирил Петков разгласи, че води диалози с хора от Българска социалистическа партия. Никой от законните органи на партията не знае за сходни диалози. Ако някой го прави от наше име, дано се знае, че не е упълномощаван за това. Както към този момент декларирахме, ние сме отворени за разговор, само че след изборите и по правила, кардинално и обществено ", написа в позицията на Българска социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР