Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Задължителна ваксинация в Италия

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:03Дания предвижда връщане към естествен живот през мартСлед пик на инфекциите от високо инфекциозния вид Омикрон в края на януари, Дания чака връщане към естествен живот през март.

Прогнозата е на датския епидемиолог Тайра Гроув Краузе, зам.-директор на Държавния серумен институт (SSI) и консултант на държавното управление за рецесията с ковид.

Дания, наред с Англия, бяха измежду първите страни в Европа, където Омикрон провокира скок в инфекциите. Рекордните 23 228 нови случая бяха регистрирани единствено за 24 часа, което прави Дания една от страните с максимален брой дневни инфекции по отношение на популацията си в света.

" Всичко демонстрира, че Oмикрон е по-мек от Делта и че рискът от попадане в болница е единствено на половина по-висок ", сподели Краузе пред датските медии, като се базира на изследване, извършено от SSI.

" Това ще бъде още един сложен месец. Но откакто завърши, ще бъдем в по-добра позиция от преди ", съобщи Краузе. " Мисля, че процентът на заразяване ще стартира да понижава след два месеца и до март ще можем да се върнем към естествения живот ".

В " Туитър " Краузе изрази внимателен оптимизъм, че даже след вълната на Омикрон да се появят нови разновидности, " с имунизациите SARS-CoV-2 ще се трансформира в просто още един респираторен вирус, с който можем да живеем обикновено. "

 Коронавирусът по света: Задължителна имунизация в Италия
© Reuters
08:59Рекорд на имунизирани във Франция за денРекордните 66 хиляди неимунизирани французи си сложиха първа доза ваксина против COVID-19, откакто държавното управление предложи в края на 2021 година отпадането на документите за преболедували и тестващи се. Франция - първата европейска страна, въвела зеления документ за достъп до публични места и услуги, желае да го ограничи единствено до имунизираните, с цел да увеличи равнищата на имунизация в страната. 73.6% от популацията е изцяло имунизирано.

Над 332 хиляди нови случая на короновирусна зараза бяха регистрирани във Франция в сряда, преминавайки за първи път границата от 300 хиляди нови случая, откакто във вторник бяха регистрирани 271 686.

18 934 души са в лечебни заведения поради тежко протичане на COVID-19. От тях в реанимации са 3567 души. 236 пациенти са умряли за денонощието. 08:34Италианците над 50 година ще се имунизират наложително против COVID-19Италианското държавно управление веведе наложителна имунизация против COVID-19 на хората на възраст над 50 години. Изискването влиза в действие неотложно и ще е годно до 15 юни, заяви Ройтерс.

" Искаме да спрем повишаването на кривата на заразяване и да накараме италианците, които към момента не са имунизирани, да го създадат ", сподели министър-председателят Марио Драги след държавното съвещание в сряда вечер.

Италия, която беше една от най-силно засегнатите страни в Европа при започване на пандемията е втората членка на Европейски Съюз след Австрия, която постанова наложителна имунизация за огромни групи от популацията си, отвън най-рисковите специалности. Министърът на обществената администрация Ренато Брунета беше представен от Българска телеграфна агенция да споделя, че по този начин Италия излиза в авангарда на страните в Европа, предприемащи строги ограничения против тези, които отхвърлят да бъдат имунизирани и които са болшинството от пациентите в бързо запълващите се кревати за интензивно лекуване в Италия.

Около 78% от италианците са изцяло имунизирани, а 36% имат и бустерна доза.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР