Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Бременните се нуждаят от две дози иРНК ваксина

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:08COVID ограниченията са удвоили недостига на съветските региониМерките за ограничението на следствията от пандемията от ковид са коствали на съветските райони 1.1 трилиона рубли, заяви агнеция ТАСС като се базира на отчет на Сметната палата.

В резултат задъжнялостта на областите към федералния бюджет се е нараснала, макар средствата, отпускани от държавното управление за справяне с рецесията. Вътрешната задлъжнялост на районите е нарастнала с 380 милиарда рубли, достигайки 2.5 трлн. рубли.08:41Швеция уголемява програмата си за слагане на трета ваксинаШвеция ще стартира да предлага бустерни ваксини против COVID-19 на хора на възраст 65 или повече години, както и на здравните служащи, като последователно разшири акцията до цялото население през идващите месеци.

" Благодарение на обстоятелството, че толкоз доста хора са имунизирани, можем да живеем живота си в по-голяма степен, както нормално ", сподели здравният министър Лена Халенгрен, представена от Ройтерс. " Сега предлагаме усилващи дози на още 1.5 милиона души. "

Медицинският личен състав, на който ще бъдат препоръчани бустери, включва и обществените служащи и гледачите.

Инфекциите остават на относително ниски равнища четири седмици след премахването на съвсем всички ограничавания и рекомендации в Швеция. Все отново смъртните случаи започнаха постепенно.

" Забелязваме намаляващ резултат на антителата. През лятото имаше огнища в старешки домове. Третата доза обезпечава доста нарастване на антителата ", сподели ръководителят на Агенцията за публично здраве Йохан Карлсон.

Преди това хората, живеещи в домове за възрастни хора и тези на възраст 80 или повече години, отговаряха на изискванията за бустер шест месеца след втората доза. Около 85% от всички шведи на възраст 16 или повече години са създали една ваксина, а 80% са с две или повече дози. През последните седмици се оферират имунизации и на деца във възрастовата група 12-15 година, само че при тях имунизираните са малко.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР