Дневник препубликува от интервю с Хенрик Фексеус - автор на

...
Дневник препубликува от интервю с Хенрик Фексеус - автор на
Коментари Харесай

Хенрик Фексеус: Способността да "четете мисли" е необходима

" Дневник " препубликува от изявление с Хенрик Фексеус - създател на книгата " Изкуството да четем мисли ". Той е шведски менталист и публицист, специалист по езика на тялото и невербалната връзка. Завършил е философия, създател е на 7 книги по практическа логика на психиката, преведени на над 30 езика, и на три романа. Третият, написан в съавторство с Камила Лекберг, публикуван и на български.

Заглавието е на " Дневник ".

Българската аудитория към този момент се срещна с книгата Ви " BOX ", писана взаимно с Камила Лекберг, която е в напълно друг род и с много друга тема. Сега Ви виждаме и в нова роля в " Изкуството да четем мисли ". Къде Вие се чувствате по-комфортно и в коя книга се припознавате повече?

- Бих споделил, че и двете ме съдържат, само че по напълно друг метод. Винсент в " BOX ", несъмнено, е фиктивен воин, само че се опитахме да бъде допустимо най-реален, що се отнася до уменията му в региона на ментализма. Което, несъмнено, значи, че трябваше да почерпя доста от себе си. Каквото и да прави Винсент в книгата, доста е евентуално да намерите клип в YouTube с мен, където върша съвсем същото.

В " Изкуството да четем мисли " се пробвам да науча читателя на някои от действителните умения, които аз (и Винсент) използваме като менталисти. Защото считам, че тези умения, изключително що се отнася до построяването на взаимоотношения и до умеенето да четем другите хора, са безусловно жизненоважни за нас като човешки същества.

Несъмнено с помощта на книгата читателите научат скъпи уроци, които да им оказват помощ в връзката с другите и им дават опцията да ги опознаят чрез езика на тялото. Според Вас кой е най-ценният урок, който читателят може да получи от " Изкуството да четем мисли "?

 Изкуството да четем мисли. Как да разбираме другите и да им влияем без да забележатС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

- Цялата книга се основава на разбирането, че непрекъснато изпращаме невербални сигнали към другите, както и получаваме, и тълкуваме сигналите на другите и по този метод влияем на държанието. Това се случва без значение дали го осъзнаваме, или не, и даже дали го желаеме, или не.

Но никой не ни е научил по какъв начин да го вършим. Затова вършим доста неточности и даже сътворяваме неприятни обстановки, без да го осъзнаваме. От моя позиция единственият метод да поддържаме връзка отговорно е да разберем какво в действителност си споделяме един на различен. И да използваме това схващане в наша изгода.

За доста хора четенето на мисли наподобява като някаква магия, като мистичност, само че в книгата си вие му възлагате и едно друго значение - виждате го като опция за по-добро схващане. За кого е предопределена Вашата книга? Кои са читателите, които имат потребност от това да " четат мисли "?

- Да разбираш другите хора на по-дълбоко равнище е в основата на всяко свястно взаимоотношение. Тази нужда от схващане е заложена в човешкото положение. И тя не е нещо магическо, в случай че обърнете внимание, ще осъзнаете, че всеки в огромна степен ви споделя какво се случва в мозъка му, употребявайки подсъзнателни техники за връзка като езика на тялото. Способността да " четете мисли " е нужна, в случай че желаете да сте в положение да създавате доверени, дълготрайни и смислени взаимоотношения с другите. Това умеене е също толкоз значимо, когато преговаряте с шефа си, колкото и когато се пробвате да си намерите сътрудник (или да спорите с колегата си).

А има ли обстановка, която разсъни интереса Ви към опознаването езика на тялото и общуването? Какво Ви накара да мислите в тази посока и да предадете опита си в книга?

- Не бях обществено дете. Не притежавах нито едно от уменията за другарство, които множеството хора одобряват за даденост, до момента в който пораствах. Което докара до това, че бях много уединен, а също по този начин и доста унизен. Чувствах се по този начин, като че ли на съучениците от класа ми са връчили учебник по човешко държание, а аз в този ден съм бил болен у дома.

Така че ми стана забавно за какво някои хора се схващат, а други - не. И за какво вършим нещата, които вършим. Реших да намеря отговора само за себе си. Предполагам, може да се каже, че търсех принадлежности, с цел да оцелея. Прекарах съвсем двайсет години в изследване на това и един ден осъзнах, че не съм единственият любопитен. Други хора също желаеха да знаят по какъв начин да поддържат връзка по-добре! А по това време аз към този момент знаех отговора. Затова взех решение да напиша книга за него. Осъзнавах, че щом аз мога да го науча, значи всеки може.

Уменията да боравим с мисълта си и с езика на тялото ни оказват помощ да разобличим неистина, да се предпазим, да разберем по кое време някой флиртува с нас или прикрито ни показва несъмнено държание. Разкажете на читателите, които следва да прочетат книгата, Ваша история, в която тези умения са улеснили връзката Ви и са ви помогнали да разберете събеседника си.

- Всъщност не мога да се сетя за обстановка, в която да не съм имал изгода от потреблението на тези умения. От запознанството със брачната половинка ми до решаването на сложни проблеми в работата. Уменията, разказани в книгата, към този момент са част от ежедневното ми държание (да, толкоз са лесни за усвояване), което значи, че ги употребявам при всяка своя среща. Всъщност кариерата ми, която ме е отвела по целия свят като менталист, се дължи на уменията, преподадени в тази книга.

" Изкуството да четем мисли " е и книга, осеяна със смели опити, които я вършат интеракктивна и още по-интересна, тъй като давате опция на всеки да тества разнообразни техники и да опита да направи разнородни извършения, които да са му от изгода. Защо смятате, че е значимо човек да се убеди посредством личния си опит?

- Има наклонност, когато става въпрос за книги за самопомощ, готварски книги или книги за диети, хората да ги четат, само че да не вършат безусловно нещата, които книгата им споделя да вършат. Но същински се учим единствено от опита. А в случай че се забавляваме, до момента в който го вършим, научаваме още по-добре. Затова желаех да основа метод, по който да е неустоимо, безвредно и занимателно да изпробвате техниките в книгата, с цел да можете да изпитате какъв брой мощни са те в реалност.

 BoxС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Стигнали до края на книгата, читателите Ви ще са към този момент " приключени четци на мисли ". Има ли нещо, което не им разказхте в тази книга и което следва да разкажете в някоя последваща може би?

- Книгата " Изкуството да четеш мисли " е най-вече за подсъзнанието, невербалната връзка и техниките за въздействие. Това е необятна област. Така че има доста забавни неща, които не можах да побера в тази една книга. Например, задълбочаване в това, по какъв начин ежедневният ни език задейства невидими психически механизми у другите, които въздействат както на тяхното държание, по този начин и на вземането на решения в всекидневието, и по какъв начин можете да употребявате това във ваша изгода, когато става въпрос за основаване на обстановки на взаимно доверие и схващане. Очаквам с неспокойствие да ви науча на всичко това в миналото в бъдеще.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР