Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Таен екип в "Тесла" е работил срещу оплакванията на клиенти от пробега на колите

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
През март Александър Понсин тръгнал на фамилно странствуване от Колорадо до Калифорния с преди малко закупената си Tesla, употребен модел 3 от 2021 година Той очаквал да получи нещо близо до рекламирания пробег на електрическия състезателен седан: 353 благи с изцяло заредена батерия. Но скоро открил, че от време на време получава по-малко от половината от този пробег, изключително в студено време - толкоз едва показване на колата, че бил уверен, че тя е със сериозен недостатък.

" Гледаме обсега и безусловно пред очите ни цифрата ", сподели той за измервателя на обсега на таблото. Понсин се свързал с Tesla и запазил час за обслужване в Калифорния. По-късно получил две текстови известия, в които му се споделя, че " отдалечената диагностика " е открила, че батерията му е наред, а по-късно: " Бихме желали да отменим вашето посещаване. "

Това, което Понсин не знаел, е, че чиновниците на Tesla са били инструктирани да попречват всички клиенти, оплакващи се от невисок пробег, да стигнат с колите си до сервиз. Миналото лято компанията тихомълком е основала в Лас Вегас " Екип за отклонение ", с цел да анулира допустимо най-вече такива визити, свързани с обсега.

Базираният в Остин, Тексас производител на електрически коли задейстал екипа, защото сервизните му центрове са затрупани с уговорени срещи от притежатели, които чакат по-добро показване, базирайки се на разминаването сред рекламираните оценки на компанията и прогнозите, показани от измервателите на пробега в таблото на самите коли, описаха няколко души, осведомени с въпроса.

В офиса на екипа на Невада някои чиновници отпразнували всяка анулация на срещите за обслужване, като изключвали микрофона на телефоните си и удряли по железен ксилофон, предизвиквайки овации от сътрудници, които от време на време се качвали на бюрата. Екипът постоянно отменял стотици случаи седмично и чиновниците били оценени съгласно техния междинен брой отклонени срещи дневно.

Мениджърите казвали на чиновниците, че икономисват на Tesla към 1000 $ за всяка анулирана среща, споделя източниците. Друга цел е била да се понижи натискът върху сервизите, в някои от които се чака дълго за час.

В множеството случаи колите на оплакващите се клиенти евентуално не са имали потребност от ремонт, настояват осведомени. По-скоро Tesla сама е провокирала вълната от недоволства по различен метод - като популяризира гамата на своите футуристични електрически транспортни средства (или EV), завишавайки упованията на потребителите оттатък това, което колите действително могат да предложат.

Tesla постоянно не съумяват да реализират своите рекламирани оценки за пробег и прогнозите, предоставени от личното съоръжение на колите, съгласно изявленията на " Ройтерс " с трима автомобилни специалисти, които са тествали или изучавали транспортните средства на компанията.

Нито Tesla, нито основният изпълнителен шеф Илон Мъск дадоха отговор на подробни въпроси от " Ройтерс " за тази история.

Tesla преди години стартира да преувеличава евентуалното разстояние за шофиране на своите транспортни средства - посредством манипулиране на техния програмен продукт за оценка на пробега. Компанията реши преди към десетилетие в името на маркетингови цели да напише логаритми за своя обхватомер, който да демонстрира на водачите " розови " прогнози за дистанцията, което може да измине с цялостна батерия, съгласно човек, осведомен с ранния дизайн на софтуера за неговите показания в таблото.

 Таен екип в
© Reuters

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР