Днешното събитие е показателно за последователната политика на Министерството на

...
Днешното събитие е показателно за последователната политика на Министерството на
Коментари Харесай

Изграждат нов арест в Самораново

„ Днешното събитие е показателно за поредната политика на Министерството на правораздаването за възстановяване и възобновяване на изискванията в местата за отнемане от независимост и привеждането им в сходство с интернационалните стандарти. “

Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова  Мария Павлова Мария Павлова е длъжностен министър на правораздаването в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е при разкриване на строително-ремонтните работи за построяването на нов арест и модернизиране на Затворническото общежитие (ЗО) в с. Самораново.

„ Ключов сътрудник на министерството за постигането на тази цел е Норвежката страна, която посредством Норвежкия финансов механизъм финансира едни от най-важните планове, като този “, добави Павлова.

Проектът планува изцяло създаване на съвременен арест в една от съществуващите остарели здания на територията на ЗО с потенциал до 40 души с постановена мярка „ задържане под стража “. До края на април 2024 година би трябвало да е завършило и реновирането на затворническото общежитие от открит вид „ Самораново ” към пандиза Бобов дол, където ще бъде обособено и преходно поделение (half way house ) за лицата, на които им следва освобождение, с оглед акомодацията им в обществото.

„ Целта е да се основат модерни условия за настаняване на наказаните в унисон с условията на европейските правила и стандарти “, изясни Павлова.

По думите на основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ основен комисар Ивайло Йорданов в общежитието, което е с потенциал до 140 ще бъдат актуализирани санитарни възли в обособените спални пространства, общи етажни бани, кухненски и спомагателни пространства, перално поделение, котелно помещение и административни пространства за надзорния и административния състав.

На събитието участва и началникът на пандиза Бобов дол Крум Петров, а отец Георги Паликарски отслужи тържествено литургия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР