Днешното изслушване на Кирил Петков и енергийният министър в парламента

...
Днешното изслушване на Кирил Петков и енергийният министър в парламента
Коментари Харесай

Рамадан Аталай притесни всички: Имаме газ само за юли

Днешното чуване на Кирил Петков и енергийният министър в Народното събрание беше закрито единствено поради една цифра – цифрата за цената на газа, защото се води комерсиална загадка. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

По думите му прекратяването на доставките на съветски газ от " Газпром " е станало със заповед на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, а не с публично решение на Министерски съвет.

Тези доставки на газ не трябваше да бъдат спирани, трябваше да се води дипломация – по този начин, както се прави в останалата част по света, изясни пред Би Ти Ви Аталай.

Народният представител сигнализира, че България ще разполага с газ единствено за този месец.

Има газ за юли месец, по-късно няма танкери, няма газ, тъй като няма подписани контракти. България в никакъв случай не е била на прага на зимата в миг, в който да липсват 2,1 милиарда куб. м. газ, предизвести той.

Според Аталай в по този начин създалата се обстановка може да се оправи единствено човек, който е диалогичен и който би се осмелил да отстрани всички " измислени червени линии ".

Европейски Съюз чака да подпише съглашение за импорт на газ от Египет и Израел в средата на юни

Фон дер Лайен говореше за обща газ за цяла Европа, само че какво стана – има газ за Германия, има за Италия, а за България..., приключи Рамадан Аталай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР