Днешният протест на животновъди пред Министерския съвет, от 12:00 часа

...
Днешният протест на животновъди пред Министерския съвет, от 12:00 часа
Коментари Харесай

Животновъдите се скараха преди протеста си

Днешният митинг на животновъди пред Министерския съвет, от 12:00 часа – поради чумата по дребните преживни животни в Ямболско, с главен уредник Националната овцевъдна и козевъдна асоциация , към този момент провокира вътрешен ерес в бранша.

Не поддържаме митинга, тъй като трите от четирите организации са развъдни т.е. хора, които получават държавни дотации, сподели пред Нова телевизия Дарина Шишкова, зам.-председател на " Обединени български животновъди ".

Оказа се, че главният миг на опълчване е Наредба номер 39 на Министерство на земеделието и храните и по-точно условието и автохтонни породи да потвърждават продукция. Не е допустимо избрани породи да потвърждават 70 – 120 литра мляко, съобщи Шишкова. Деан Тодоров от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация не се съгласи и уточни, че съдът е отменил наредбата като цяло тъкмо тъй като не е обосновано да се потвърждава продукция по този метод за всички породи. Имаше и намек към Шишкова – вие представлявате организация, която получава държавна помощ.

Притеснени сме от политиката на страната, виновността е на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), а не на Българската организация по храните (БАБХ). Това нещо се повтаря всяка година, няма превантивни ограничения, настояха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР