Днешният ден се оказа повратният, в който изпреварихме рекордьора Италия

...
Днешният ден се оказа повратният, в който изпреварихме рекордьора Италия
Коментари Харесай

Математикът Петър Велков: Задминахме Италия по най-много починали от COVID-19 за ден

Днешният ден се оказа повратният, в който изпреварихме рекордьора Италия по най-вече починали от COVID-19 на един милион души. Това излиза наяве от разбор на математика и специалист по ръководство на рецесии Петър Велков.

След като тази заран беше оповестено, че жертвите на ковид за последното денонощие са 106-ма, Велков написа във Facebook:

" Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, тъй като у нас няма сухите съчки ", Мангъров, май 2020

Италия: най-вече умряли за 1 ден в пика - 27.03: 15,24 души на 1 000 000.

България: най-вече умряли за 1 ден - 10 ноември: 15,30 души на 1 000 000 и ще катерим.

Още през май месец доказахме с доста данни за какво Мангъров даже статистически не беше прав. А структурно, концептуално и научно ни минимум... "



Той твърди и че сега в София дневната смъртност е към два пъти по-висока от нормалната за предходните години.

Математикът и специалист по ръководство на рецесии насочи и прочувствен зов по отношение на презапасяването с медикаменти, което опразни аптеките от значими лекарства:

" Моля ви, хора! Спрете да купувате медикаменти! Не се презапасявайте, най-малко, без да сте заболели. Имам близки, за които НЕ мога да намеря медикаменти. Имам десетки познати, за които НЕ можем да намерим медикаменти. Има стотици непознати, които ми пишат. Има хиляди хора, заболели от доста други болести, за които тези медикаменти са ЖИВОТОЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Дори за бременни, които могат да изгубят дечица... медикаменти няма! ".

Велков не скри и възмушението си от назначението на доцент Мангъров за началник на ковид-отделението в Инфекциозна болница и моли за назабавен лекдаун:

" От през днешния ден в случай че хванете Ковид, има късмет да попаднете на Мангъров, който да ви лекува. Ако другите аргументи да спазвате ограниченията не ви стигат, ето ви още една. Безобразие! Подигравка! Локдаун незабавно! Носете маска! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР