Днешният ден е специален в живота на , защото отбелязва

...
Днешният ден е специален в живота на , защото отбелязва
Коментари Харесай

20 години, откакто светът се запозна с треньора Клоп

Днешният ден е специфичен в живота на, тъй като отбелязва 20-годишнината от първия му мач като треньор. На 28 февруари 2001 година германецът дебютира като ментор на в мач против Дуисбург във Втора Бундеслига.

За тези две десетилетия Клоп е водил още единствено два отбора - и. С “жълто-черните” печели две трофеи на Германия, а сега е настоящ отличник и на Англия с мърсисайдци.

Клоп е назначен за старши треньор на Майнц единствено ден преди дебюта си, само че съумява да запише триумф с 1:0. Той дори печели пет от идващите си шест мача в “05”, като в последна сметка избавя отбора от изпадане. Следват два сезона, в които скромният отбор финишира четвърти и се разминава с промоция, само че въпреки всичко задачата е реализирана напролет на 2004 година Тогава Майнц за първи път в историята си стига до Първа Бундеслига.

После Клоп класира “червените” и в шампионата за Купата на УЕФА. В края на сезон 2006/07 обаче Майнц не устоя на конкуренцията и изпада, само че наставникът остава предан и не напуща. След несполучлив опит незабавно да върне тима в елита Клоп напуща напролет на 2008 година

Роденият в Щутгарт експерт обаче подвига равнището, поемайки Борусия (Дортмунд). Там той на два пъти завоюва “Сребърната салатиера” и играе край в Шампионската лига.

Напуска “” след края на сезон 2014/15.

Няколко месеца по-късно - на 8 октомври 2015 година, Клоп подписва с Ливърпул, където е и до момента.

За тези 20 години в специалността Клоп има 887 срещи като ментор. Победите в тях са 470 против 215 загуби, а равенствата са 202. Головата разлика е 1718:1043. Общо трите тима на германеца са спечелили 1612 точки, което прави приблизително по 1,82 точки/мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР