Днешният ден е един от най-важните в нашата история. Делото

...
Днешният ден е един от най-важните в нашата история. Делото
Коментари Харесай

Враца отбеляза тържествено Националния празник 3 март /снимки/

„ Днешният ден е един от най-важните в нашата история. Делото на предците ни и компликациите, пред които са се изправяли, би трябвало да бъдат урок за всеки от нас. Сега сме разграничени и постоянно сме водени от несъгласията посред ни. В дни като днешния би трябвало да се замислим и да разберем, че единствено единността може да ни води напред. Да осъзнаем, че от време на време би трябвало да създадем компромис, в името на развиването на общия ни дом. Скъпи съграждани, дано през днешния ден развеем трибагреника и да покажем, че сме горди българи, помним нашето минало и дружно желаеме да продължим делото на предците ни! Аз имам вяра, че можем! Честит празник! Да живее България! ” - сподели кметът на Враца Калин Каменов в словото си във връзка Националния празник – 3 март.        
Началото на честването на Освобождението във Враца бе обещано с празнично шествие с 25-метров трикольор по централната градска част, носен от отличени възпитаници, спортисти, деца с национални носии и общественици.
С издигане на българското знаме стартира формалната гала по отбелязване на Националния празник, а възпитаничката на НУ „ Иван Вазов “ Гергана Пищикова  и артистът Борислав Борисов  изпълниха патриотични стихове.
В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и бунтовник – Христо Ботев.
На тържествената гала участваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, регионалният шеф Георги Митов, ръководителят на Общински съвет – доктор Владимир Христов, общински съветници, ръководителят на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров, секретарят на локалната администрация – Нина Дакева,директорът на РУО Лорета Колева, общественици, възпитаници, студенти и жители.        
Програмата продължи с български хора, в които присъединяване взеха клубове за национални танци от града.       
В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия и Духов оркестър при читалище „ Развитие “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР