Днешният ден бе успешен за българските представители на световното първенство

...
Днешният ден бе успешен за българските представители на световното първенство
Коментари Харесай

Българската двойка без кърмчия на полуфинал на Световното в Пловдив

Днешният ден бе сполучлив за българските представители на международното състезание по гребане за мъже и дами, което се организира в Пловдив.

Двойката ни без кърмчия Рангел Кацарски и Станимир Халаджов се класира за полуфиналите на дисциплината си. Националите минаха през репешажите, само че съумяха да си завоюват място измежду най-хубавите 24 лодки. Българите финишираха четвърти с време 6:42,81 мин. и взеха последната квота, осигуряваща им присъединяване на полуфинала.

Така в сряда Кацарски и Халаджов ще гребат на полуфинал на двойки без кърмчия. Във вторник в репешажите на скул лека категория ще взе участие Лазар Пенев. Българинът е във втората серия и ще се нуждае от място в измежду първите двама, с цел да продължи на полуфинал в дисциплината си.

На гребния канал в Пловдив през днешния ден падна втори международен връх в шампионата. Записа го холандецът Корне де Конинг в дисциплината скул за състезателите с увреждания. Той финишира с време 8:35,44 мин. Предишното върхово достижение също бе негово - 8:38,53 мин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР