Днешните деца не прекарват достатъчно време в игри навън и

...
Днешните деца не прекарват достатъчно време в игри навън и
Коментари Харесай

Учени: децата да играят повече навън

Днешните деца не прекарват задоволително време в игри на открито и това, че не тичат и скачат на чист въздух, както доста добре знаем, не е хубаво за здравето им.

Но английски учени показаха нова причина да ги накараме да излязат в парка - недостигът на слънчева светлина води до съществени проблеми със зрението.

Екип от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина откри, че въздействието на лъчите от ултравиолетовия В-спектър понижава с 30% риска от късогледство. Ето тъй като те поучават родителите да обезпечават и предизвикват децата да прекарват повече време в игри на открито.

Това е най-хубавата профилактика за зрението им по-нататък в живота. Известно е, че късогледството се дължи на доста фактори. И с цел да открият въздействието на слънчевата светлина, учените изследвали към 4 000 души на възраст 65 и нагоре. Те проверявали зрението на доброволците, събирали проби за разбор на кръвта, провели анкета за метода им на живот. След разбор на факторите на въздействие, те отделили група от 371 души с късогледство и 2797 здрави.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР