Днешната позиция на ДПС - за оставка на Бойко Борисов,

...
Днешната позиция на ДПС - за оставка на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Нинова: Позицията на ДПС за оставки на Борисов и Радев и експертен кабинет е твърде интересна

" Днешната позиция на Движение за права и свободи - за оставка на Бойко Борисов, оставка на Румен Радев и експертен кабинет сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, е прекомерно забавна ", това съобщи довечера в Русе ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея това не е задоволително за Българска социалистическа партия.

" Четири години отхвърляме огромна коалиция по доста аргументи - и политически, и морални. На финала на това ръководство, когато то си отива, и на този модел на ръководство, против който се борим четири години, няма по какъв начин да станем част от това. Не желаем в последните пет месеца от мандата Българска социалистическа партия да влиза във властта през задния вход. Ще влезем през парадния, когато дойдат парламентарните избори и хората ни изберат. Разбира се, оставката на Румен Радев, сложена по този начин от трибуната, за нас е изненада. За пръв път чуваме такова нещо от сътрудниците от Движение за права и свободи ", сподели още Нинова.

Тя разяснява и импортираните от ГЕРБ в деловодството на Народното събрание план на нова Конституция и план на решение за привикване на Велико национално заседание, откакто са били събрани 127 подписа на народни представители.

По думите на Нинова това е " обречена работа, тъй като 160 подписа няма да се съберат ". Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " няма да обезпечи нито един автограф.

" Ще загубим пет месеца време. На тях им е належащо това време. Това е печелене на политическо време, с цел да останат още някой-друг месец във властта. Това е извънредно нездравословно за страната. Проектът на Конституция е посягане против правовата, обществената и демократичната страна. Посегнаха на преамбюла, където са главните човешки полезности. Освен че печелят време, всъщност това е и опит за легализиране на властническата власт ", акцентира лидерката на левицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР